Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien, 22. jūlijā, publicētajā WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā saglabā karjeras rekordaugsto vietu, bet otra labākā valsts tenisiste Jeļena Ostapenko piedzīvojusi nelielu kritumu.

Sevastova pagājušajā nedēļā nepārvarēja otro kārtu Bukarestes turnīrā, kurā pērn triumfēja. Tas gan liepājniecei nav traucējis saglabāt 11. vietu rangā. Savukārt Ostapenko, kura pēc Vimbldonas čempionāta nav spēlējusi, turpina kritumu un šobrīd atrodas 83. vietā, kas ir zemākā viņas pozīcija kopš 2016. gada februāra.

Abas Latvijas labākās tenisistes šonedēļ pirmo reizi startēs savā dzimtenē – Jūrmalā šonedēļ risinās WTA turnīrs "Baltic Open". Sevastova turnīrā ir izlikta ar pirmo numuru, bet Ostapenko – ar astoto.

Vēl WTA rangā no Latvijas tenisistēm 223. vietu ieņem Diāna Marcinkeviča, bet 482. vietā ir Daniela Vīsmane. Marcinkeviča pirmdien pēcpusdienā aizvadīs Jūrmalas turnīra pirmās kārtas spēli, bet Vīsmane nepārvarēja "Baltic Open" kvalifikāciju.

WTA pasaules ranga augšdaļā nedēļas laikā izmaiņas nav notikušas. Līdere ir Ešlija Bārtija, bet labāko desmitniekā vēl atrodas Naomi Osaka, Karolīna Plīškova, Simona Halepa, Kiki Bertensa, Petra Kvitova, Elina Svitoļina, Sloeina Stīvensa, Serēna Viljamsa un Arina Sabaļenka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!