Foto: LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc ne visai veiksmīgās sezonas pirmās daļas Jūrmalā notiekošajā WTA turnīrā "Baltic Open" cer atgūt pārliecību, kas varētu būt kā atspēriens nākamajai sezonai.

Ostapenko turnīrā izlikta ar astoto numuru un pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Bernardu Peru. Pagājušajā nedēļā, kad notika "Baltic Open" spēlētāju "izsēšana", Ostapenko vēl bija pasaules ranga 79. vietā, bet Pera atradās 85. vietā. Savukārt šonedēļ Ostapenko atrodas jau 83. vietā, bet Pera apsteigusi Latvijas tenisisti un atrodas 74. vietā.

"Grūti mainīt atkal segumu. Pēc zālāja seguma (Vimbldona) sanāk pāriet atpakaļ uz mālu un tad būs jāspēlē uz "harda". Bet man patīk spēlēt mājās un īstenībā esmu patīkami pārsteigta, ka te viss ir tik labi noorganizēts, centrālais korts tik labi uztaisīts. Trenējos te no ceturtdienas un patīk te," saka Ostapenko. "Visam jābūt labi. Labi noorganizēts un spēlētājiem te ir patīkami. Cerams, ka parādīšu savu labāko spēli."

Ostapenko pēc izlozes bija pārsteigta, ka būs jāspēlē pret Peru, kura ir desmitā spēcīgākā šajā turnīrā pēc pagājušās nedēļas WTA ranga. "Viņa ir laba spēlētāja. Mačs būs grūts, pirmajai kārtai viens no grūtākajiem turnīrā, bet es centīšos fokusēties uz savu spēli un parādīt savu spēli."

Ostapenko šogad sezona izvērtusies ne visai sekmīgi, zaudējumi visu trīs "Grand Slam" turnīru pirmajās kārtās, bet WTA turnīros tikai vienu reizi tikusi līdz ceturtdaļfinālam. Tomēr jūlija vidū viņa aizspēlējās līdz Vimbldonas čempionāta finālam jauktajās dubultspēlēs, lai gan nebija plānojusi piedalīties.

"Kā jau teicu, pēc (pagājušā gada) traumas bija grūti atgūties. Lai gan (Vimbldonas fināls) bija jauktajās dubultspēlēs, fināls ir fināls, un ceru, ka tas man iedos pārliecību. Kā jau teicu, grūti ir mainīt segumu, bet šeit ir diezgan labi apstākļi man, segums ir diezgan ātrs. Vajadzēs kādu laiku, bet ceru, ka pārliecība pirms nākamās sezonas atgriezīsies," piebilst Ostapenko.

Pēc Jūrmalas turnīra Ostapenko plānojusi startēt Toronto un Sinsinati "Premier" turnīros, vēlāk spēlēs sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā "US Open". Pēc "US Open" Ostapenko dosies uz Ķīnu un Koreju, kur paredzēti divi "Premier" turnīri. Savukārt par sezonas izskaņas turnīriem sportistei nav skaidrības, jo tas atkarīgs, kuros viņa tiks spēlēt pēc pasaules ranga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!