Foto: F64
Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova pēc iekļūšanas "Baltic Open" turnīra ceturtdaļfinālā uzsvēra, ka uzvara otrās kārtas mačā bijusi nozīmīgāka, jo gūta grutā cīņā un nācies parādīt raksturu.

Turnīrā Lielupē otrās kārtas mačā divu stundu un 15 minūšu ilgā cīņā Sevastova atspēlējās pēc zaudētā pirmā seta un ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-4 pieveica slovēnieti Dalilu Jakupoviču.

"Nervozs mača, kā pa viļņiem. Viņai nebija ko zaudēt, tāpēc labi sāka spēli. Turklāt tribīnēs sākumā bija negadījums (cilvēkam palika slikti), tāpēc arī bija grūti pēc tam. Pretinieces labi zina, kā es spēlēju. Man nav parocīgi pret viņu spēlēt, tāpēc zināju, ka būs grūts mačs. Bet cīnījos līdz galam. Pirmo setu zaudēju, īstenībā varēju uzvarēt, un beigās ar cīņassparu uzvarēju spēli," saka Sevastova. "Trešajā setā biju vadībā ar breiku 3-1, bet pati vainīga, ka izlaidu – sāku daudz runāt, nervozēt, pieļāvu stulbas kļūdas, viņa labi nospēlēja. Pie 3-4 bija svarīgs geims. Zināju, ja cīnīšos, būs iespējas, un tā arī bija."

Pēdējā seta beigās Sevastova ik pa laikam skatījās sava trenera un drauga Ronalda Šmita virzienā, rādot, ka ir kādas problēmas ar kāju. Sportiste neslēpj, ka ir kāda problēma, tomēr vairāk koncentrējas savam sniegumam. Tagad aiziešu pie fizioterapeita, rīt fizioterapeits. Varbūt uzspēlēšu, varbūt nē. Darīšu visu, lai piektdien būtu gatava labi spēlēt."

Pirmās kārtas mačā Sevastova uzvaru svinēja nepilnus stundu ilgā cīņā, bet trešdien mačs ilga jau 135 minūtes.

"Šodien labi spēlēju, bet šodien bija (vairāk) jācīnās. Nevar katru maču uzvarēt ar 6-2, 6-1. Šodienas uzvara bija pat labāka, tāpēc, ka jācīnās. Viņa labāk spēlēja, nekā mana vakardienas pretiniece. Viņa zināja, kā es spēlēju, bet man nepatika, kā viņa spēlē (smejas)," piebilst Sevastova.

Tagad ceturtdaļfinālā Sevastova, kura ir turnīra galvenā favorīte, spēlēs ar kādu no pasaules ranga trešā simta tenisisti - krievieti Valentīnu Ivaņenko (228. vieta) vai rumānieti Irinu Baru (213. vieta). Sevastova savu pretinieci uzzinās ceturtdien, bet ceturdaļfināla maču aizvadīs piektdien, 26. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!