Foto: EPA/Scanpix/LETA

Trešdien tika aizvadītas pēdējās ASV atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfināla spēles, kurās vietu pusfinālā nodrošināja Spānijas tenisists Rafaels Nadals (ATP 2.) un Itālijas pārstāvis Mateo Beretīni (ATP 25.).

Itālis piecu setu ilgā spēlē ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 7-6 (7:5) pieveica Francijas tenisistu Gēlu Monfilsu (ATP 13.), tādējādi sasniedzot karjeras pirmo "Grand Slam" turnīra pusfinālu.

Spēles izskaņā 23 gadus vecais tenisists izšķērdēja četras mačbumbas, tomēr spēja saglabāt mieru trīs stundu un 57 minūšu ilgās spēles taibreikā.

"Šobrīd neatceros nevienu izspēli, tikai pašu pēdējo mačbumbu," pēc spēles teica Beretīni. "Kas par lielisku cīņu! Domāju, ka tā ir viena no labākajām spēlēm, ko esmu redzējis. Pats spēlēju, bet arī redzēju maču. Esmu ļoti lepns par sevi."

Beretīni pusfinālā tiksies ar Rafaelu Nadalu, kurš trīs setos ar rezultātu 6-4, 7-5, 6-2 apspēlēja argentīnieti Djego Švarcmanu (ATP 21.).

Savukārt otrajā pusfinālā tiksies pārsteiguma autors Grigors Dimitrovs (ATP 78.), kurš ceturtdaļfinālā pieveica šveicieti Rodžeru Federeru (ATP 3.), un Krievijas tenisists Danils Medvedevs (ATP 5.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!