Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirms šīs sezonas pirmā turnīra pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā zaudējusi trīs pozīcijas un noslīdējusi uz 30. vietu.

Sevastova sezonu iesāks Brisbenas WTA "Premier" turnīrā, kur viņa pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Sofiju Keninu (WTA 14.). Pirms sezonas pirmās spēles Sevastovu rangā apsteidza trīs tenisistes.

Savukārt Jeļena Ostapenko rangā saglabājusi 45. pozīciju. Viņa gan šonedēļ personisku iemeslu dēļ nepiedalīsies Oklendas "International" turnīrā.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ierindojas 263. vietā, Daniela Vismane atrodama 495. vietā, Kamilla Bartone ieņem 912. pozīciju, bet ārpus pirmā tūkstoša atrodas Margarita Ignatjeva (1057.) un Darja Semanistaja (1284.)

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) ranga sarakstā Ernests Gulbis zaudējis 32 pozīcijas un ieņem 258. vietu, Mārtiņš Podžus atrodams 459. pozīcijā, bet pārējie Latvijas tenisisti ir ārpus pirmā tūkstoša. Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns dala 1497. vietu, bet Jānis Podžus ir 1520. vietā.

WTA ranga līderpozīcijā ir Ešlija Bārtija, kurai seko Karolīna Plīškova un Simona Halepa. Naomi Osaka izkritusi no pirmā trijnieka, bet aiz viņas ierindojas Jeļina Svitoļina, Bjanka Andresku un Petra Kvitova, savukārt TOP 10 noslēdz Belinda Benčiča, Kiki Bertensa un Serēna Viljamsa.

ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Rafaels Nadals, kuram seko Novāks Džokovičs un Rodžers Federers, bet aiz pirmā trijnieka ir Dominiks Tīms, Daniils Medvedevs un Stefanos Cicips. Nākamajās vietās ir Aleksandrs Zverevs, Mateo Beretini, Gaels Monfiss un Roberto Bautiska Aguts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!