Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spānijas tenisists Rafaels Nadals (ATP 2.) tenisa sezonas kalendāra dēļ, visticamāk, nevarēs piedalīties ASV atklātajā tenisa čempionātā, kura finālā viņš triumfēja 2019. gadā, ziņo medijs BBC.

Nadals otrdien apstiprināja dalību Madrides "Masters" turnīrā, kas sāksies 13. septembrī jeb dienu pēc Ņujorkā paredzētā fināla.

Madrides, kā arī Romas "Masters" turnīrs, kas sāksies 20. septembrī, būs galvenās sacensības uz māla seguma pirms Francijas atklātā tenisa čempionāta. Jau ziņots, ka "French Open" sākotnēji bija paredzēts 24. maijā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ ticis vairākkārt atlikts un sāksies 27. septembrī.

Turnīri uz māla seguma bijuši īpaši svarīgi Nadalam, kurš dominējis "French Open", karjeras laikā tajā triumfējot 12 reizes. Spānis deviņas reizes izcīnījis čempiona godu Romā, bet piecas reizes uzvarējis Madrides "Masters" turnīrā.

Turklāt joprojām valda neskaidrība par spēlētāju iespējamo atgriešanos Eiropā pēc turnīra ASV. Šaubas par dalību "US Open" paudis arī serbs Novāks Džokovičs (ATP 1.) un rumāniete Simona Halepa (WTA 2.)

Piekrišanu piedalīties gan devis skots Endijs Marejs (ATP 129.), kurš 2012. gadā ASV izcīnīja savu pirmo uzvaru "Grand Slam" turnīrā un pakāpeniski kāpj ATP reitingā pēc smaga gūžas savainojuma. To pašu paziņojusi amerikāniete Serēna VIljamsa (WTA 9.).

Nadals karjeras laikā "US Open" triumfējis četras reizes, bet kopā "Grand Slam" turnīros izcīnījis 19 titulus, par vienu atpaliekot no tenisa rekordista Rodžera Federera (ATP 4.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!