Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova arī otrajā Berlīnē notiekošajā "Bett1 Aces" paraugturnīrā pārvarēja pirmo kārtu.

Sevastova pirmās kārtas mačā, kas norisinājās Berlīnes Tempelhofas lidostas angārā uz cietā seguma, ar rezultātu 6-1, 6-4 pārspēja Kiki Bertensu no Nīderlandes.

Sevastova spēli iesāka lieliski – viņa veiksmīgi aizvadīja serves geimu, bet nākamajā geimā ieguva breikbumbu, kuru arī izmantoja. Liepājniece turpināja spēlēt droši un pie pretinieces serves panāca 40:0. Viņa ar trešo piegājienu izmantoja breikbumbu un izvirzījās vadībā ar 4-0. Sevastova pirmo setu turpināja veiksmīgi un Bertensa spēja uzvarēt tikai vienu geimu.

Otrā seta ievadā abas tenisistes veiksmīgi nospēlēja pie savām servēm, bet tad Sevastova pretinieces serves geimā panāca 40:0 un atkal ar trešo piegājienu lauza viņas servi. Uzreiz Bertensa ieguva dubulto breikbumbu, kuru realizēja un rezultātu izlīdzināja. Latvijas tenisiste turpinājumā sīvā cīņā pēc vēl viena breika atguva vadību mačā, bet mikli vēlāk viņa nostiprināja vadību (4-2). Vēlāk Sevastova atspēlēja divas breikbumbas un noturējās vadībā, līdz maču noslēdza ar uzvaru.

Sevastova pusfinālā tiksies ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kurai pirmajā turnīrā zaudēja pusfinālā.

Bertensa WTA rangā šobrīd ierindojas septītajā vietā, bet Sevastova atrodas 43. pozīcijā. WTA tūrē abas tenisistes tikušas trīs reizes, Sevastovai gūstot vienu uzvaru.

Jau ziņots, ka Sevastova pirmā turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 4-3 pārspēja vācieti Jūliju Gērgesu, pretiniecei otrajā setā potītes traumas dēļ izstājoties. Savukārt pusfinālā pasaules ranga 43.pozīcijas īpašniece Sevastova ar 6-7 (2:7), 3-6 piekāpās piektajā vietā esošajai Svitoļinai.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona atsāksies 3.augustā Palermo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!