Šveices tenisists Rodžers Federers ar pārliecinošu uzvaru pirmdien uzsāka "French Open" sacensības.

Divdesmitkārtējais "Grand Slam" turnīru čempions, kuram augustā aprit 40 gadi, savā pirmajā lielajā turnīrā kopš pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta pēc divām veiktām ceļgala operācijām pirmdien ar 6-2, 6-4, 6-3 apspēlēja citu veterānu - Denisu Istominu no Uzbekistānas (ATP 204.).

Pasaules ranga astotās raketes, kurš atgriezās kortos vien marta sākumā, izredzes augstu nekotējās.

"Man savā ziņā patīk šī situācija, ka es nezinu, kas būs tālāk un kāds būs mans nākamais mačs," pēc uzvaras teica šveicietis. "Esmu ļoti priecīgs, ka šodien uzvarēju. Tas dod man vēl vienu iespēju pārbaudīt sevi ceturtdien. Patiesībā es pats nezinu, ko šobrīd varu."

"Atgriežoties kortā pēc daudzu mēnešu prombūtnes vai vairāk nekā gadu ilgas rehabilitācijas, gaisma tuneļa galā vienmēr bija jautājums, vai varu atgriezties ar labu spēli pret labiem spēlētājiem. Ceru, ka Vimbldona būs tā vieta. Varbūt kaut kas izdosies pat šeit, Parīzē. Redzēsim," piebilda pasaules tenisa leģenda

Federers nākamajā cīņa tiksies ar 2014.gada "US Open" turnīra čempionu horvātu Marinu Čiliču, kurš pasaules rangā noslīdējis līdz 47.vietai. Federers ir uzvarējis horvātu divos "Grand Slam" finālos.

Pasaules otrais numurs Daņiils Medvedevs no Krievijas izcīnīja savu pirmo uzvaru karjerā "Rolands Garros" laukumos, pārspējot Aleksandru Bubļiku (ATP 37.) no Kazahstānas - 6-3, 6-3, 7-5.

Medvedevs ir izsēts virs trīspadsmitkārtējā sacensību čempiona spāņa Rafaela Nadala, kuram turnīrā ticis trešais numurs. Medvedevs pirms mača bija jokojis, ka uzvara kaut vienā mačā Parīzē ir viņa lielākais mērķis sezonā.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā pirmdien WTA ranga 44.rakete no Latvijas Aļona Ostapenko pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 3-6 piekāpās amerikānietei Keninai (WTA 5.), kurai Parīzē piešķirts ceturtais numurs.

Ostapenko sacensības turpinās dubultspēlē, bet otrdien kortā dosies otra Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 48.), kura tiksies ar citu amerikānieti Dženiferu Breidiju (WTA 14.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!