Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien triumfēja Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra finālā un izcīnīja savu piekto vienspēļu titulu karjerā.

Finālā Ostapenko 65 minūšu laikā ar rezultātu 6-0, 6-4 pārspēja Krievijas tenisisti Veroniku Kudermetovu.

Ostapenko šobrīd WTA rangā ieņem 21.vietu, bet nākamnedēļ viņa provizoriski pakāpsies uz 13. pozīciju. Savukārt Kudermetova ierindojas 31.pozīcijā, bet veiks kāpumu uz 25. pozīciju. Šī abām tenisistēm bija pirmā savstarpējā spēle.

Ostapenko maču sāka ar fenomenālu sniegumu, un Kudermetova nespēja turēt līdzi Latvijas tenisistes piedāvātajam spēles tempam. 22 minūšu laikā Ostapenko uzvarēja pirmo setu, trīsreiz laužot pretinieces servi.

Kudermetova otro setu sāka apņēmīgāk, un viņa izvirzījās vadībā ar breika pārsvaru. Lai arī Ostapenko pirmās serves vairs netrāpīja ar tik augstu precizitāti, tomēr viņa izglābās no vēl viena Kudermetovas breika. Turpinājumā latviete arī lauza pretinieces servi, un cīņa ritēja līdzīgāk. Tad Ostapenko pacietīgi nospēlēja pretinieces serves geimā, un viņa izvirzījās vadībā ar breika pārsvaru. Latvijas tenisistei neizdevās spēli uzvarēt savā serves geimā, tomēr uzreiz pēc tam viņa vēlreiz lauza Kudermetovas servi.

Iepriekš Ostapenko triumfēja Īstbornas, Luksemburgas, Seulas un "French Open" vienspēļu turnīros. Šī arī bija 11. reize, kad viņa spēlē WTA vienspēļu turnīra finālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!