Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aļona Ostapenko pārī ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku piektdien piedzīvoja zaudējumu Indianvelsas "WTA 1000" sērijas sacensību dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas/Ukrainas duets ar 1-6, 6-4, 7:10 piekāpās ASV tenisistei Kerolainai Dolehaidai un austrālietei Stormai Sendersai, kuras sacensībās bija izsētas ar astoto numuru.

Pretinieces pieļāva mazāk dubultkļūdu servēs (2:7), precīzāk servēja (76,3% trāpījumu laukumā ar pirmo servi pret 50% Latvijas/Ukrainas duetam) un procentuāli guva vairāk punktu ar otro servi (64,3% pret 31%).

Ostapenko un Kičenoka uzvarēja 62,1% izspēļu, kad laukumā trāpīja pirmo servi, taču pretinieces ar 51,1% sakrāja vairāk punktu (23:18).

Turklāt Ostapenko un Kičenoka punktā pārvērta vien trīs no 11 breikbumbām, kamēr pretinieces – piecas no sešām.

Visā mačā Latvijas/Ukrainas duets uzvarēja 54 izspēlēs no 117.

Sestdien Latvijas pirmā rakete uzsāks cīņu vienspēlēs. Otrajā kārtā pasaules ranga 12. rakete, kura turnīrā izsēta ar desmito numuru, tiksies ar amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 49.).

Turnīrs Indianvelsā norisinās uz cietā seguma. Sacensības Indianvelsā tiek sauktas arī par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru, tam ilgstot pusotru nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!