Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko apstiprinājusi dalību WTA 250 punktu tenisa turnīrā "Tallinn Open", kas notiks rudenī.

"Man vienmēr ir paticis spēlēt Latvijas tenisa līdzjutēju priekšā. Diemžēl šogad Latvijā nenotiks Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņa un WTA turnīrs, tāpēc nolēmu piedalīties WTA 250 punktu turnīrā Tallinā. Ar nepacietību gaidu tikšanos ar Igaunijas spēcīgākajām tenisistēm un citām spēlētājām. Aicinu visus Latvijas šī sporta veida cienītājus septembra beigās ierasties Tallinā un vērot augsta līmeņa tenisu," rīkotāji citē Ostapenko, kura šobrīd WTA rangā ieņem augsto 16. vietu.

2017. gadā Ostapenko sensacionāli triumfēja "French Open", kļūstot par pirmo Latvijas tenisisti, kas izcīnījusi "Grand Slam" vienspēļu titulu, un pirmo neizsēto tenisisti kopš 1933. gada, kas tikusi pie "French Open" čempiones titula. Ostapenko augstākā pozīcija WTA kopvērtējumā bija piektā vieta 2018. gadā, bet karjeras laikā Latvijas tenisiste nopelnījusi gandrīz 11,5 miljonus eiro.

"Esam ļoti gandarīti, ka Jeļena Ostapenko piekrita piedalīties "Tallinn Open" turnīrā," sacīja Tallinas atklātā WTA 250 turnīra direktors Allārs Hints. "Jeļena ir pasaules līmeņa spēlētāja, "Grand Slam" turnīra uzvarētāja. Turklāt viņa pārstāv kaimiņvalsti, kas neapšaubāmi radīs lielisku simbiozi un sniegs Latvijas publikai iespēju apmeklēt mūsu turnīru, lai redzētu, kā spēlē Latvijas tenisa zvaigzne."

Šobrīd zināms, ka Tallinas turnīrā spēlēs abas Igaunijas spēcīgākās tenisistes Aneta Kontaveita un Kaia Kanepi, dalība turnīrā nodrošināta arī Jeļenai Maliginai, kura šogad uzvarēja Igaunijas tenisa čempionātā vienspēļu sacensībās.

Biļetes uz "Tallinn Open" var iegādāties "Piletitasku" biļešu tirdzniecības vidē. Informāciju par biļešu tirdzniecību var atrast šeit: https://www.piletitasku.ee/et/custompage/2567

"Tallinn Open" risināsies no 24. septembra līdz 2. oktobrim "Forus" tenisa centrā, kas atrodas Tallinas Tondi rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!