Foto: AP/Scanpix/LETA

20 "Grand Slam" čempionu titulu izcīnījušais Rodžers Federers paziņojis par karjeras beigšanu pēc Londonā gaidāmā Leivera kausa izcīņas turnīra.

"Kā jau daudzi zina, pēdējie trīs gadi mani man bija izaicinoši ar traumām un operācijām. Esmu smagi strādājis, lai atgrieztos konkurētspējīgā formā. Taču es zinu sava ķermeņa spēju robežas un limitus. Šī ziņa man bija skaidra. Esmu 41 gadu vecs. Esmu nospēlējis vairāk nekā 1500 spēļu 24 gadu laikā. Teniss pret mani izturējies dāsnāk nekā esmu sapņojis, tāpēc man jāsaprot, kad ir laiks noslēgt savu karjeru," savā paziņojumā rakstīja Federers.


Līdz šim pēdējo spēli Federers aizvadīja pērn notikušajā Vimbldonas turnīrā, kur ceturtdaļfinālā trīs setos piekāpās Hubertam Hurkačam no Polijas.

Savu profesionālā tenisista debiju Federers aizvadīja 1998. gadā 16 gadu vecumā, bet pie pirmā "Grand Slam" titula tika 2003. gada Vimbldonas turnīrā. ATP rangā līdera godu viņš pirmo reizi ieguva 2004. gadā, un kopumā tajā pavadījis 310 nedēļas.

Sešas reizes viņš triumfējis "Australian Open", astoņus titulus izcīnīja Vimbldonā, piecreiz labākais bija "US Open" turnīrā, bet vienīgo titulu "French Open" izcīnīja 2009. gadā.

Kā vienam no tenisa lielā trijnieka pārstāvjiem, Federeram vairākus gadus piederēja rekords izcīnīto "Grand Slam" titulu kategorijā, 20 reizes triumfējot prestižākajos turnīros, taču viņa rekordu atkārtoja un pārspēja gan Novaks Džokovičs, gan Rafaels Nadals. Izcīnot uzvaru šī gada "Australian Open" un "French Open", Nadals ar 22 tituliem pārņēma rekordista godu.

Kopumā karjeras laikā viņš triumfējis 103 turnīros, kā arī iekrājis 1251 uzvaras un piedzīvojis 275 zaudējumus.

Federera pēdējais ieplānotais turnīrs Leivera kauss šogad notiks Londonā no 23. līdz 25.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!