Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 23.) Meksikā notiekošajā Gvadalaharas "WTA 1000" turnīrā otrajā kārtā ar rezultātu 7-5, 2-6, 6-1 pārspēja kanādieti Eižēniju Bušāru (WTA 430.).

Abas tenisistes aizvadīja pirmo savstarpējo dueli, un tas ilga nepilnas divas stundas. Bušārai šis bija septītais turnīrs pēc 17 mēnešu ilgas pauzes profesionāles karjerā, kas bija saistīts ar savainojuma ārstēšanu.

Ostapenko spēli iesāka ar neveiksmīgu servēšanu, un viņa nonāca iedzinējos ar 1-4. Taču turpinājumā viņa "iegāja spēlē", un sāka atspēlēšanos, panākot izlīdzinājumu 5-5. Tad Ostapenko uzvarēja savu serves geimu, ar ko spēles sākumā bija lielas grūtības, bet seta noslēgumā Bušāras serves geimā viņa ieguva trīskāršo breikbumbu, realizējot otro iespēju.

Arī otrajā setā Ostapenko nonāca iedzinējos 1-4, bet šoreiz atspēlēšanās izpalika. Viņa vēl uzvarēja savu serves geimu, bet pēc tam kanādiete pagarināja šo dueli. Trešajā setā Ostapenko uzreiz atrada sev parocīgo spēles ritmu, kas ļāva divreiz lauzt pretinieces servi un panākt 4-0. Bušāra vienu breiku atspēlēja, bet Ostapenko maču noslēdza ar vēl diviem uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Ostapenko trešajā kārtā tiksies ar Veroniku Kudermetovu (WTA 12.) vai Donnu Vekiču (WTA 47.) no Horvātijas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!