Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Serbijas tenisists Novāks Džokovičs joprojām domā par to, kā aizvadītajā gadā viņu deportēja no Austrālijas, un viņš apzinās, ka piedzīvoto atcerēsies visu mūžu, viņš stāstīja žurnālistiem pēc ierašanās Austrālijā.

"Nav iespējams aizmirst šādus notikumus. Tie paliek prātā uz visu dzīvi," teica Džokovičs, kuru citēja portāls "Eurosport". "Tas bija kaut kas tāds, ko nebiju piedzīvojis, un ceru, ka nepiedzīvošu."

Serbijas tenisa zvaigzne šī gada sākumā izraisīja vienu no lielākajiem sporta skandāliem pēdējos gados. Būdams Covid-19 skeptiķis, serbs nebija potējies pret Covid-19, tomēr nepotējušās personas tobrīd nedrīkstēja iebraukt Austrālijā, ja vien nav īpaši medicīniski attaisnojumi. Tā kā Džokovičam nebija argumentu, kādēļ nav potējies pret Covid-19, tad viņam anulēja Austrālijas vīzu. Austrālijas tiesa atcēla valsts iestāžu lēmumu par Džokoviča vīzas anulēšanu, bet vēlāk toreizējais Imigrācijas ministrs Alekss Hauks ar speciālu lēmumu izraidīja serbu no Austrālijas un automātiski Džokovičs saņēma liegumu trīs gadus iebraukt valstī. Tagadējais Austrālijas Imigrācijas ministrs Endrjū Džilss, kas amatā stājās maijā, pieņēmis lēmumu un atcēlis Džokovičam liegumu trīs gadus iebraukt valstī, tādējādi viņš drīkstēs spēlēt "Australian Open".

"Taču man jāvirzās uz priekšu. Mana atgriešanās Austrālijā parāda to, kā es jūtos par šo valsti un cik ļoti man patīk šeit spēlēt," viņš turpināja, nenoliedzot, ka saglabājušās arī nepatīkamas emocijas.

"Australian Open" viņš uzvarējis deviņas reizes, tāpēc viņam pozitīvās emocijas ir krietni vairāk par negatīvajām, neraugoties uz to, ka pirms 12 mēnešiem notikušo sagremot joprojām ir grūti.

"Esmu ieradies ar pozitīvām emocijām un nevaru sagaidīt spēlēšanu šeit. Šis ir mans mīļākais "Grand Slam" turnīrs, un rezultāti to apliecina," teica serbs.

Viņš vispirms piedalīsies turnīrā Adelaidā, un viņš apzinās, ka līdzjutēji varētu viņam veltīt arī svilpšanu. "Es ceru, ka visi būs pozitīvi, bet tas nav kaut kas tāds, ko varu prognozēt," sacīja Džokovičs.

Džokovičs ir visu laiku tituliem otrs bagātākais tenisistes, izcīnot uzvaras 21 "Grand Slam" turnīrā, bet līderis ar 22 tituliem ir Rafaels Nadals. Lielāko daļu – deviņus – titulu serbs izcīnījis tieši Melburnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!