Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vienu dienu pirms paredzētās spēles Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā savu dalību atsaucis mājinieku mīlulis, tenisa "sliktais zēns" Niks Kirioss.

Kirioss ceļgala savainojuma dēļ gada sākumā nepiedalījās "United Cup" turnīrā, tad izlaida arī turnīru Adelaidā, lai būtu pietiekami labā formā pirms "Australian Open". Otrdien Kiriosam, kurš Melburnā bija izlikts ar 20. numuru, bija paredzēta pirmās kārtas spēle pret Romānu Safiuļinu, bet pirmdien austrālietis atsauca dalību no sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra.

"Slikts laiks. Traumas ir daļa no sporta. Es nešaubos, ka atgriezīšos ar pilnu jaudu. Protams, ka esmu satriekts, tas ir mans mājas "Grand Slam" un man tas ir viens no nozīmīgākajiem turnīriem. Tas ir brutāli," ar skumjām teica Kirioss.

Austrālijas tenisa komandas pārstāvji cer, ka Kirioss pilnībā varētu atgūties līdz martam un piedalīties prestižajā Indianvelsas "Masters" turnīrā.

Pagājušajā gadā vienspēlēs Kirioss otrajā kārtā zaudēja Daniilam Medvedevam, bet dubultspēlēs triumfēja kopā ar Tanasi Kokinaki.

Kiriosa vietā kā "lucky loser" spēlēs Ukrainā dzimušais ASV tenisists Deniss Kudla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!