Foto: EPA/Scanpix/LETA
Turpinot pārsteigumu sēriju, Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā trešdien, 25. janvārī, iekļuva poliete Magda Linete, kura tagad par vietu finālā tiksies ar Arinu Sabaļenku.

Linete nepilnas pusotras stundas laikā ar 6-3, 7-5 uzvarēja čehieti Karolīnu Plīškovu, kura bija izlikta ar 30. numuru.

30 gadus vecā Linete pasaules rangā ieņem 45. vietu, bet pirms "Australian Open" sešas reizes "Grand Slam" turnīros bija tikusi līdz trešajai kārta, bet nekad nebija aizcīnījusies tālāk. Uzvarot piektajā spēlē pēc kārtas, Linete tagad sasniegusi jau pusfinālu.

Pirmajā kārtā Linete uzvarēja ēģiptieti Majaru Šerifu, bet tad nākamajos mačos izslēdza jau izsētās tenisistes – igaunieti Aneti Kontaveitu (16. numurs), Jekaterinu Aleksandrovu (19. numurs), francūzieti Karolinu Garsiju (ceturtais numurs) un tagad arī Plīškovu.

Viņa pretiniece pusfinālā būs pasaules ranga piektā rakete un turnīra piektais numurs Sabaļenka, kas gandrīz divu stundu ilgā cīņā ar 6-3, 6-2 uzvarēja horvātieti Donnu Vekiču.

Otrā pusfinālā ceturtdien tiksies Viktorija Azarenka un Jeļena Ribakina, kura ceturtdaļfinālā apturēja Jeļenu Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!