Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko šodien Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā stāsies pretī Ukrainas tenisistei Katarinai Zavackai.

Mačs centrālajā kortā sāksies ne ātrāk kā plkst.17 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 20.vietu un sacensībās izsēta ar 13.numuru, kamēr Zavacka WTA rangā atrodas 280.pozīcijā un, uzvarot divos kvalifikācijas mačos, nodrošināja vietu pamatturnīrā.

Ostapenko sezonas ievadā guvusi septiņas uzvaras un piedzīvojusi piecas neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu.

Tuvajos Austrumos Abū Dabī un Dohas "WTA 500" sērijas sacensībās Ostapenko neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Ostapenko ir pašreizējā turnīra uzvarētāja, pirms gada finālā pieveicot ar pirmo numuru izsēto neitrālo sportisti Veroniku Kudermetovu. Pagājušā gada februāra trešajā nedēļā Ostapenko aizcīnījās līdz Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālam un iekrāja 350 pasaules ranga punktus, kas jāaizstāv šajā nedēļā.

Savukārt Zavacka sezonu sākusi ar četrām uzvarām un divām neveiksmēm. Austrālijas atklātā čempionāta un Abū Dabī "WTA 500" turnīrā kvalifikācijās viņai neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Abas tenisistes iepriekš tikušās tikai vienu reizi, kad 2019.gadā Taškentā otrās kārtas mačā Ostapenko izstājās no mača otrā seta laikā, pie panākuma tiekot ukrainietei.

Dubaijas turnīra otrajā kārtā šī pāra uzvarētājai būs jātiekas ar čehieti Lindu Fruhvirtovu (WTA 52.), kura pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-4 pārspēja ASV tenisisti Denielu Kolinsu (WTA 42.).

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kurā otrās kārtas mačā spēkosies ar Ungārijas un Francijas duetu Tīmea Baboša/Kristīna Mladenoviča.

Ar otro numuru izsētais duets piektdien Dohas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīrā finālā piekāpās turnīra galvenajām favorītēm Džesikai Pegulai un Korijai Gofai no ASV, kuras arī Dubaijas turnīrā izsētas ar pirmo numuru.

Turnīrs Dubaijā norisinās uz cietā seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!