Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 20.) pirmdien Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-4 pārspēja Ukrainas tenisisti Katarinu Zavacku (WTA 280.).

Šajā turnīrā ar 13. numuru izliktā Ostapenko uzvaru izcīnīja stundas un 16 minūšu ilgā cīņā, un tā viņai bija pirmā uzvara pār Zavacku WTA tūrē. Iepriekš abas tikās Taškentā 2019. gadā, kad rīdziniece maču nepabeidza traumas dēļ.

Dubaijas turnīra otrajā kārtā Ostapenko būs jātiekas ar čehieti Lindu Fruhvirtovu (WTA 52.), kura pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-4 pārspēja ASV tenisisti Denielu Kolinsu (WTA 42.).

Spēli Ostapenko iesāka ar dominējošu sniegumu, un viņa uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, divreiz laužot pretinieces servi. Zavackai izdevās nepalikt "sausā", bet tad Ostapenko serves geimā tikai ar piekto piegājienu izmantoja setbumbu.

Otrajā setā cīņas gaita izlīdzinājās, un abas tenisistes labāk darbojās pie savām servēm. Piektajā geimā Ostapenko neizmantoja divas breikbumbas, bet pēc tam viņa tomēr lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 4-3. Zavacka gan arī spēja izmantot breika iespēju, taču maču latviete noslēdza ar vēl vienu breiku, un šoreiz iegūto pārsvaru no rokām neizlaida.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs cīņas teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!