Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā ar rezultātu 6-2, 1-6, 1-6 piekāpās Arinai Sabaļenkai, kura pirms nepilna mēneša triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

Ostapenko un Sabaļenkas duelis ilga stundu un 42 minūtes, un Latvijas tenisistei otro reizi divās spēlēs neizdevās pieveikt šo pretinieci. Šajā sezonā Sabaļenka startē kā neitrālā sportiste, un viņa triumfēja "Australian Open" tunrīrā. Sabaļenka tiek vērtēta pretrunīgi, jo viņa esot Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko kvēlā atbalstītāja.

Pērn Ostapenko triumfēja Dubaijas turnīrā, kad tas bija "WTA 500" līmenī, bet šajā sezonā turnīrs ir kategoriju augstāks – "WTA 1000". Nākamajā nedēļā Ostapenko WTA rangā noslīdēs uz aptuveni 25. vietu. Pagājušā gada februāra trešajā nedēļā Ostapenko aizcīnījās līdz Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālam un iekrāja 350 pasaules ranga punktus, kuri bija jāaizstāv šajā nedēļā.

Spēles sākumā Ostapenko un Sabaļenka apmainījās ar uzvarētiem pretinieču serves geimiem, bet tad Latvijas tenisiste uzvarēja vēl četrus geimus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 5-1. Šo pārsvaru viņa noturēja un droši uzvarēja pirmo setu.

Spēles turpinājumā Sabaļenka pilnībā pārņēma spēles kontroli. Viņa sāka servēt daudz precīzāk, kā arī izspēlēs izdevās spēcīgi un precīzi uzbrukumi. Ostapenko tā arī nespēja ieiet tajā ritmā, kādā spēlēja mača pirmajā setā. Sabaļenka tādējādi izcīnīja savu 13. uzvaru pēc kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!