Foto: Publicitātes foto

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sestdien Čehijas pilsētā Olomoucā sasniedza Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālu.

Semeņistaja, kura turnīrā izsēta ar trešo numuru un WTA rangā atrodas 172.vietā, ar 6-3, 6-3 pārspēja sacensību sesto raketi Rumānijas sportisti Aleksandru Ignatiku (WTA 245.).

Par fināla sasniegšanu Latvijas sportiste ir nopelnījusi 48 WTA ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Semeņistaja bija brīva, otrajā ar 6-1, 7-6 (7:5) pārspēja Čehijas tenisisti Denīzu Hindovu (WTA 642.), trešajā ar 7-5, 6-2 apspēlēja Vācijas tenisisti Annu Gabricu (WTA 1354.), bet ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 pieveica īpašo ielūgumu saņēmušo mājinieci Terezu Valentovu (WTA 730.).

Sestdien Latvijas tenisiste pārī ar Kazahstānas tenisisti Žibeku Kulambajevu (2.) dubultspēļu sacensībās aizvadīs finālu, kurā tiksies ar rīkotāju ielūgumu saņēmušajām čehietēm Magdalenu Smēkalovu un Terezu Valentovu.

Pirmās kārtas cīņā Latvijas/Kazahstānas duets ar 6-4, 3-6, 14:12 pārspēja rumānieti Karolu Patriciju Bejenaru un francūzieti Tifāniju Lemetru, ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-2 pieveica mājinieču pāri Aneta Laboutkova/Ivana Sebestova, bet pusfinālā ar 6-4, 6-3 uzvarēja čehietes Karolīnu Kubanovu un Denisu Hindovu (4.).

Turnīrs Olomoucā norisinās uz māla seguma.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!