Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien, 9. februārī, Rumānijā piedzīvoja zaudējumu WTA 250 punktu turnīra "Transylvania Open" ceturtdaļfinālā, spraigā cīņā ar 3-6, 5-7 piekāpjoties mājiniecei Žakelīnai Kristianai.

Sevastova par ceturtdaļfinālu ieguva 54 ieskaites punktus un nākamnedēļ WTA rangā pakāpsies par vairāk nekā 170 vietām, atgriežoties starp 500 planētas labākajām tenisistēm.

Spēli ar savu servi sāka Sevastova, uzvarot pirmo geimu. Trešajā geimā Kristiana ieguva divas breikbumbas pēc kārtas, izmantojot otro un izvirzoties vadībā ar 2-1, taču jau nākamajā geimā Latvijas tenisiste atspēlējās, izmantojot pirmo no divām breikbumbām. Setā garākajā septītajā geimā Kristiana ar otro breikbumbu panāca 4:3, bet devītajā geimā ar pirmo setbumbu pabeidza setu savā labā 6-3.

Otro setu Sevastova, servējot Kristianai, sāka ar trim breikbumbām pēc kārtas, taču tās tāpat kā vēl vienu nedaudz vēlāk izmantot neizdevās. Otro geimu, pašai servējot, Sevastova zaudēja "sausā", bet atspēlējās viņa piektajā geimā, sestajā panākot 3-3.

Astoto geimu uzvarēja Kristiana, kurai atlika vien ar savu servi pabeigt maču, taču viņa šo geimu zaudēja, dodot iespēju Sevastovai atjaunot neizšķirtu - 5-5. 11.geimā Sevastova neizmantoja nevienu no trim pēc kārtas iegūtām breikbumbām, bet nākamajā geimā Kristiana izmantoja pirmo mačbumbu un uzvarēja maču ar 6-3, 7-5.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.



Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!