Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko šodien Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā tiksies ar neitrālo sportisti Annu Kaļinsku.

Spēle pēc nozīmes otrajā kortā plānota kā otrā un sāksies ne ātrāk par plkst.11.30 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās divcīņas teksta tiešraidi.

Ostapenko WTA rangā atrodas devītajā vietā un ar tādu pašu numuru izsēta arī turnīrā, bet kvalifikācijas turnīra barjeru pārvarējusī Kaļinska pasaules rangā ieņem 40.vietu.

Pirmās kārtas mačā Ostapenko ar 5-7, 6-2, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo ķīnieti Vanu Sjijui (WTA 64.), bet otrās kārtas spēlē ar 6-4, 6-3 pieveica rīkotāju īpašo ielūgumu saņēmušo Šveices sportisti Lulu Sunu (WTA 181.).

Kaļinska vispirms uzvarēja divās kvalifikācijas turnīra spēlēs, bet pēc tam pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 sagrāva pasaules ranga 128.vietas īpašnieci austrālieti Stormu Hanteri, bet spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja spānieti Kristinu Buksu (WTA 67.).

Par astotdaļfināla sasniegšanu abas tenisistes jau nopelnījušas pa 120 pasaules ranga punktiem.

Vienīgajā savstarpējā spēlē pagājušā gada Adelaides "WTA 500" sērijas turnīrā ar 6-3, 6-4 pārāka bija Kaļinska.

Ceturtdaļfinālā šī mača uzvarētāja tiksies ar turnīra trešo raketi amerikānieti Koriju Gofu vai čehieti Karolīnu Plīškovu (WTA 36.).

Ostapenko iepriekšējā nedēļā Dohas "WTA 1000" turnīrā sasniedza trešo kārtu, kurā ar 0-6, 3-6 piekāpās baltkrievietei Viktorijai Azarenkai - visi trīs šīs sezonas zaudējumi Ostapenko ir pret šo pretinieci. Rīdziniece šosezon paguvusi izcīnīt jau divus uzvarētājas titulus, uzvarot "WTA 500" sērijas turnīros Adelaidē un Lincā.

Kaļinska Austrālijas atklātajā čempionātā tika līdz pat ceturtdaļfinālam, bet iepriekšējā nedēļā Dohā pirmajā kārtā zaudēja Plīškovai.

Trešdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoka ieplānota arī dubultspēļu sacensību astotdaļfināla spēle.

Turnīrs Dubaijā cietā seguma kortos norisināsies līdz 24.februārim.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!