Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien, 27. februārī, pārvarēja Ostinas WTA 250 punktus turnīra pirmo kārtu, tādējādi otrajā kārtā pievienojoties citai Latvijas sportistei Darjai Semeņistajai.

Sevastova pirmās kārtas mačā 67 minūšu laikā ar 6-4, 6-3 pieveica argentīnieti Juliju Reiru. Latvijas tenisiste, kura atgriežas tenisā pēc lielāka pārtraukuma, WTA rangā šobrīd ir 485. vietā, bet Argentīnas spēlētāja – 116. vietā.

Liepājniece pirmajā setā pēc zaudēta serves geima nonāca iedzinējos ar 2-3, bet ātri atspēlēja breiku. Otro reizi setā viņa pretinieces servi lauza desmitajā geimā, kuru uzvarēja "sausā", tādējādi nodrošinot panākumu setā ar 6-4.

Otrajā setā Sevastova divreiz lauza pretinieces servi, ātri izvirzoties vadībā ar 5-0. Tad sekoja kritums Sevastovas sniegumā, viņa uzvarēja tikai divas no 14 izspēlēm kas ļāva pretiniecei pietuvoties līdz 3-5. Tomēr nākamajā serves geimā Sevastova bija pārāka visās izspēlēs, svinot uzvaru mačā ar 6-4, 6-3.

Tagad nākamajā kārtā Sevastova tiksies ar mājinieci, turnīra otro numuru Slounu Stīvensu, kura pasaules rangā ir 40. vietā. Savukārt Semeņistaja (WTA ranga 115. vieta), kas vakar Ostinas turnīru sāka ar atspēlēšanos un uzvaru pār Moldovas tenisisti Viktoriju Himenesu-Kasincevu, otrajā kārtā spēlēs pret ķīnieti Vanu Sjiju (WTA ranga 64. vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!