Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja otrdien izcīnīja savu pirmo uzvaru "WTA 250" līmeņa turnīros, pārvarot pirmo kārtu Ostonā, un viņš sacīja, ka panākuma pamatā bija cīņa punktu pa punktam.

Jau vēstīts, ka Semeņistaja Ostinas turnīrā ar rezultātu 6-7 (2:7), 6-2, 6-4 pieveica pasaules 318.raketi no Moldovas Viktoriju Himenesu-Kasincevu. Līdz šim Latvijas tenisiste uzvaras bija izcīnījusi Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) sacensībās, "WTA 125" sērijas turnīros un "Grand Slam" turnīru kvalifikācijās, bet tagad tam pievienots panākums arī "WTA 250" līmenī.

"Es tikai cīnījos punktu pa punktam, tāpēc esmu ļoti priecīga, ka spēju uzvarēt," kautrīgi pēc spēles intervijā kortā teica Semeņistaja.

Tā kā Latvijas tenisiste ir salīdzinoši jauns vārds WTA tūrē, intervētājs viņai jautāja, kuru elementu viņa gribētu izcelt savā spēlē, un viņa pēc saskatīšanās ar treneri sacīja, ka tas varētu būt "forehand slice" jeb "nogrieztais" sitiens no ērtās rokas. Semeņistajai ērtā roka ir kreisā, tādējādi viņa izcēla savu "nogriezto" sitienu no kreisās.

Ostinas turnīra organizatori sestdien tenisistēm deva iespēju apmeklēt arī futbola spēli, un Semeņistaja šo iespēju izmantoja un pateicās par jautro vakaru.

Otrajā kārtā Semeņistajai būs jātiekas ar turnīra sesto raketi Vanu Sjiju no Ķīnas (WTA 64.). Kā zināms, šajā turnīrā piedalās arī Anastasija Sevastova, kura arī pārvarēja pirmo kārtu, ar 6-4, 6-3 pieveicot argentīnieti Juliju Reiru.

Tagad nākamajā kārtā Sevastova tiksies ar mājinieci, turnīra otro numuru Slounu Stīvensu, kura pasaules rangā ir 40. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!