Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova vēl nekad nebija spēlējusi tik aukstos laikapstākļos, kādi ceturtdien bija Ostinas WTA turnīrā.

Sevastova ceturtdien iekļuva Ostinas "WTA 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, jo astotdaļfināla cīņā viņa ar 6-3, 6-2 uzvarēja kādreizējo "US Open" čempioni Slounu Stīvensu no ASV.

Spēle notika neparastos laikapstākļos, jo cīņas laikā gaisa temperatūra bija vien ap +8 grādiem pēc Celsija, turklāt mačs pāris reizes tika pārtraukts lietus dēļ.

"Domāju, mums abām bija grūti spēlēt. Tika aukstā laikā vēl nebiju spēlējusi. Paldies skatītājiem par palikšanu tribīnēs, jo tiešām ir auksti," uzreiz pēc spēles kortā teica Sevastova.

"Spēles laikā centos daudz kustēties, lai man nepaliktu auksti. Mačs bija sīvāks, nekā to parāda tablo," akcentēja Latvijas tenisiste, kura lielajā sportā atgriežas pēc meitas laišanas pasaulē. "Nav viegli spēlēt, jo pretinieces ir jaunas un labā formā. Mana atgriešanās vien sākas, šis ir tikai mans ceturtais turnīrs."

Sevastova pasaules rangā pagaidām ieņemt 485. vietu, bet sagaidāms, ka pēc turnīra Ostinā viņai būs ievērojams kāpums. Ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste spēlēs ar slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu (WTA 76.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!