Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova naktī uz piektdienu iekļuva Ostinas "WTA 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Pasaules 485. rakete Sevastova turnīra astotdaļfināla mačā ar 6-3, 6-2 uzvarēja kādreizējo "US Open" čempioni Slounu Stīvensu no ASV, kura WTA rangā atrodama 40. pozīcijā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 54 WTA ranga punktus un 6608 ASV dolāru naudas balvu. Ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste spēlēs ar slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu (WTA 76.).

Sevastova un Stīvensa cīnījās tenisam mazāk raksturīgos laikapstākļos, jo mača laikā gaisa temperatūra bija tikai +8 grādi pēc Celsija, turklāt spēlē lietus dēļ bija nepieciešami pārtraukumi.

Mačs Sevastovai gan nesākās uz patīkamas nots, jo jau pirmajā geimā Stīvensa viņu nobreikoja, kas lika nonākt iedzinējos ar 0-2, tomēr pēc tam Latvijas tenisiste atspēlējas un panāca neizšķirtu. Pēc četriem geimiem spēle lietus dēļ tika apturēta uz pusstundu, savukārt pēc sestā geima - vēl uz nepilnu stundu. Mačam atsākoties, Sevastova uzvarēja trīs geimos pēc kārtas un svinēja panākumu setā ar 6-3.

Latvijas sportiste bija uz viļņa, un otrajā setā dominēja pār pretinieci. Viņa Stīvensu nobreikoja divas reizes pēc kārtas un panāca 4-1. Sestajā geimā amerikāniete gan vienu breiku atguva, taču pēc tam Sevastova vēlreiz bija pārāka pie sāncenses serves un beigās veiksmīgi izservēja maču.


Iepriekš Ostinas astotdaļfinālu nepārvarēja cita Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!