Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja ceturtdien nepārvarēja Ostinas "WTA 250" sērijas turnīra otro kārtu.

Pasaules ranga 115.pozīcijas īpašniece Semeņistaja, pirmo reizi karjerā spēlējot "WTA 250" turnīra otrās kārtas mačā, ar 1-6, 2-6 zaudēja turnīrā ar sesto numuru izliktajai ķīnietei Vanai Sjiju (WTA 64.).

Par uzvaru pirmās kārtas spēlē Semeņistaja nopelnīja 30 pasaules ranga punktus.

Semeņistaja ar Vanu līdz šim savā karjerā nebija spēlējusi.

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-7 (2:7), 6-2, 6-4 pieveica pasaules 318.raketi no Moldovas Viktoriju Himenesu-Kasincevu, kura sacensībās startēja ar īpašo ielūgumu, bet ķīniete ar 7-5, 6-2 uzveica Argentīnas tenisisti Nadju Podorosku (WTA 85.).

Pēc zaudējuma Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā Semeņistaja sezonu turpināja Indijā, kur noslēgumā izcīnīja savu karjeras pirmo "WTA 125" titulu, uzvarot sacensības Mumbajā. Vana sezonas ievadā aizcīnījās līdz Oklendas turnīra pusfinālam un pēc tam bija nestabils sniegums, bet pirms došanās uz Ostinu viņa spēlēja turnīrā Dubaijā, kur pamatturnīra pirmajā spēlē trīs setos zaudēja Latvijas pirmajai raketei Aļonai Ostapenko.

Pērn, uzvarot Guandžou "WTA 250" turnīrā, Vana izcīnīja savu līdz šim vienīgo WTA titulu.

Pēc pusnakts otrās kārtas spēli aizvadīs bijusī Latvijas tenisa līdere Anastasija Sevastova (WTA 485.), kura cīnīsies ar turnīra otro raketi amerikānieti Slounu Stīvensu (WTA 40.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!