Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Vairāki Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) biedri pieprasījuši jau šajā vasarā rīkot vēlēšanas, kas bija paredzētas rudenī, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Vairāki LOK biedri norāda, ka šogad LOK prezidenta vēlēšanām jānotiek, jo to nosaka statūti. LOK Ģenerālās asamblejas vēlēšanu sesija ir jāizsludina ne vēlāk kā sešas nedēļas pirms sesijas, tāpēc LOK biedri aicina rīkot vēlēšanas 7. jūnijā.

"Latvijas olimpisko individuālo sporta veidu apvienība un citas federācijas uzskata, ka Latvijas delegācijas dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs šī gada jūlija – augustā un tai sekojošai rezultātu izvērtēšanai jānotiek tāda LOK Izpildkomitejas un valdes sastāva vadībā, kas saņēmis LOK locekļu sniegtu pilna termiņa mandātu," teikts vēstulē, kas ir "Delfi" rīcībā.

Vēstuli parakstījusi 21 sporta veidu federācija. "Jā, esam saņēmuši 21 federācijas iesniegumu ar aicinājumu rīkot LOK Ģenerālo asambleju 7. jūnijā," portālam "Delfi" apstiprināja LOK prezidents Jānis Buks.

Aicinājumu sasaukt vēlēšanu sesiju priekšlaicīgi parakstījušas Latvijas Beisbola un softbola federācija, Latvijas Bobsleja un Skeletona federācija, Latvijas Boksa federācija, Latvijas Džudo federācija, Latvijas Galda tenisa federācija, Latvijas Handbola federācija, Latvijas Jātnieku federācija, Latvijas Kanoe federācija, Latvijas Loku šaušanas federācija, Latvijas Modernās pieccīņas federācija, Latvijas Paukošanas federācija, Latvijas Sērfošanas un SUP federācija, Latvijas Slidošanas asociācija, Latvijas Sporta cīņas federācija, Latvijas Sporta deju federācija, Latvijas Svarcelšanas federācija, Latvijas Taekvondo federācija, Latvijas Triatlona federācija, Latvijas Vingrošanas federācija, Latvijas Regbija federācija un Latvijas Alpīnistu savienība.

Tagad par LOK Ģenerālās asamblejas vēlēšanu sesijas sasaukšanu būs jālemj LOK izpildkomitejai.

Pašreizējais LOK prezidents Jānis Buks amatā stājās tikai pagājušajā vasarā, kad pēc skandāla no amata atkāpās Žoržs Tikmers. Sākotnēji LOK vēlēšanas bija paredzētas 2024. gada pavasarī, tomēr pēc Buka stāšanās amatā nolemts, ka vēlēšanas notiks rudenī pēc olimpiskajām spēlēm Parīzē.

Buks jau pirms kļūšanas par LOK prezidentu neslēpa, ka piekritis kandidēt tikai uz termiņu līdz jaunām vēlēšanām. Viņš vairākkārt apliecinājis, ka neplāno kandidēt uz LOK prezidenta amatu jaunajās vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!