Foto: LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā trešdien biedri neatbalstīja kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu pievienota LOK, vēsta organizācija.

Tādējādi LOK Ģenerālās asamblejas sesijā netika pieņemti grozījumi LOK Statūtos un netika nobalsots par LOK reorganizāciju.

Uzsākot LOK Ģenerālo asambleju tika pieņemts lēmums par LOK Statūtu izmaiņām un Reorganizācijas līgumu balsot aizklāti. Abiem balsojumiem tika izsniegti 99 balsojuma biļeteni. Attiecīgi pirmajā balsojumā "Par grozījumiem Latvijas Olimpiskās komitejas Statūtos un to apstiprināšanu jaunā redakcijā" tika saņemtas 99 balsis, no kurām 39 bija "par" un 60 bija "pret". Savukārt balsojumā "Par LOK reorganizāciju, pievienojot tai Latvijas Sporta federāciju padomi, un reorganizācijas līguma apstiprināšanu" balsoja 98 balsstiesīgo biedru, un tika saņemtas 35 balsis "par" un 63 balsis "pret".

Tā kā LOK nobalsoja pret apvienošanās procesu, vēlāk paredzētajā LSFP kopsapulcē par to nemaz netiks lemts.

"Es vēlos redzēt sportu kā labi pārvaldītu, modernu, vienotu, monolītu, savstarpēji cienošu un jaudīgu nozari. Tādu, kas spēj izprast dažādību, aizstāvēt mazākos un integrēt atšķirīgos. Tādu, kas veido noteikumus, nevis dzīvo saskaņā ar citu radītiem noteikumiem. Šodien mums bija iespēja nobalsot par vienotu organizāciju, par jaunu sporta nākotnes attīstības ceļu, tomēr mums to neizdevās izdarīt. Tika ieguldīts liels darbs, šoreiz sporta sabiedrība nenoticēja un nesaliedējās, nemetīsim plinti krūmos un turpināsim darbu tādā kārtībā, kā līdz šim," saka LOK prezidents Jānis Buks.

Lai LOK varētu pārņemt visas LSFP saistības, bija nepieciešams apstiprināt izmaiņas LOK statūtos ne tikai biedru sarakstā un statusos, bet arī to tiesībās.

Reorganizācija paredzēja atvērtākas, spēcīgākas un vienotākas organizācijas izveidi, kas gala rezultātā sastāvētu no 101 biedra (tajā skaitā 26 asociētajiem biedriem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!