Foto: LETA

Gaisma tuneļa galā – tā varētu raksturot situāciju ap ilgu laiku briestošo divu Latvijas sporta "vaļu" Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) apvienošanos, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošais apvienošanās modelis.

Runas par iespējamo sporta organizāciju apvienošanu sākās Covid-19 laikā, jo Izglītības un zinātnes ministrija vēlējās mainīt sporta finanšu sadales principus, tos vienkāršojot un nenovirzot naudas līdzekļus caur vairākām biedrībām. Tobrīd pavīdēja pat ideja par jaunas sporta organizācijas izveidošanu, tomēr tas būtu sarežģītāks process, jo LOK ir starptautiskas funkcijas olimpiskās kustības jautājumos. Tāpat neviena no organizācijām tobrīd nebija gatava reorganizācijai un "saplūst" ar otru, tomēr izmaiņas IZM sporta departamentā un LOK mainījušas arī situāciju sporta politikā – LOK un LSFP apvienosies.

Nākamnedēļ plānota vienotas sporta organizācijas izveides prezentācija, uz kuru aicinātas visas Latvijā atzītās sporta veidu federācijas. Tās laikā arī plānots sīkāk diskutēt par apvienošanās būtību un sporta organizāciju turpmāko dzīvi.

Portāla "Delfi" rīcībā esošajā prezentācijā teikts, ka turpmāk vienīgā un vadošā Latvijas sporta organizācija būs LOK, bet pēc reorganizācijas LSFP pievienosies LOK.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!