Foto: LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas valde – prezidents Jānis Buks un ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks – šī gada 5. septembrī apstiprinājuši un ieviesuši Konfidencialitātes līgumu, kas jāparaksta visiem LOK un ar LOK saistīto biedrību, sabiedrību un organizāciju darbiniekiem. Portālam "Delfi" zināms, ka visi LOK darbinieki pretrunīgo līgumu parakstījuši, bet LOK izpildkomitejā šis jautājums nav nemaz apspriests un par to nav informēti LOK biedri, kas pamatos nosaka biedrības darbību.

Portāla "Delfi" rīcībā esošais Konfidencialitātes līgums rada bažas konkrētos gadījumos. Piemēram, ceturtdien raidījumā "Aizmugure" izskanēja informācija par iespējamo LOK apvienošanos ar Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP). Ja žurnālisti prasīs viedokli, piemēram, LOK juristiem par šo iespējamo apvienošanos, LOK juristi nedrīkstēs komentēt – Konfidencialitātes līgumā ir teikts, ka slepena ir arī informācija par nozares situāciju un sadarbības nodomiem.

Līgumā teikts, ka darbinieks praktiski nedrīkst izpaust nekādu informāciju par organizāciju, tās darbību vai sadarbības partneriem. Savukārt pēc LOK prasības vai pēc darba attiecību pārtraukšanas darbiniekam ir pienākums nekavējoties "iznīcināt visas piezīmes, veiktos pierakstus un citus dokumentus, kas satur konfidenciālo informāciju". 
Par Konfidencialitātes līguma pārkāpšanu LOK darbiniekiem tiek draudēts ar Komercnoslēpuma aizsardzības likumu un krimināllikumu, kas paredz dažādus sodu apmērus. Darbinieks par LOK darbību nedrīkstēs arī neko teikt piecus gadus pēc darba līguma beigām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!