Foto: Publicitātes foto

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) arī izziņojusi kopsapulces sasaukšanu, kas ir vēl viens juridiskais solis, lai vasarā Latvijā izveidotu vienotu vadošo sporta organizāciju valstī.

Kā informē LSFP, sasauktajā biedru kopsapulcē, kas notiks 2024. gada 27. martā, tiks skatīta jau vairākus gadus virzītā iniciatīva abu lielāko sporta organizāciju – Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) apvienošanai, vienotas un spēcīgas sporta nozares attīstības vārdā.

LSFP ikgadējā kopsapulce, kā ierasts, izvērtēs iepriekšējā gada darbības rezultātus, iezīmēs prioritātes šim gadam, kā arī apstiprinās šī gada budžetu. Sekojot LOK Ģenerālajā asamblejā, kas notiks tajā pašā dienā – pirms LSFP kopsapulces, pieņemtajiem lēmumiem, tiks skatīts arī jautājums par abu organizāciju apvienošanu.

"Šajā kopsapulcē biedri lems par sporta nozarei ļoti būtisku reformu, proti, divu lielāko sporta organizāciju – LSFP un LOK, apvienošanos. Šī jautājuma aktualitāte apspriesta dažādos pasākumos un darba grupās aizvien aktīvāk pēdējo piecu gadu laikā, savukārt LSFP mērķtiecīgi pie tā strādājusi kopš 2020. gada. Kopš tā laika ir paveikts milzīgs darbs, un šobrīd, pateicoties Latvijas Olimpiskās komitejas atsaucībai, šī iniciatīva iespējams tiks ievirzīta finiša taisnē," saka LSFP prezidents Einars Fogelis.

Atbilstoši Biedrību un nodibinājumu likumam, kā arī LSFP un LOK statūtiem, lēmumu par reorganizāciju var pieņemt katras reorganizācijas procesā iesaistītās organizācijas – biedrības biedru sapulce. Attiecīgi šis jautājums iekļauts arī 2024. gada 27. marta LSFP biedru kopsapulces darba kārtībā.

"Kopīga darba rezultātā ir sagatavots priekšlikums ar juridisko un praktisko pamatojumu par vienotas vadošās sporta organizācijas izveidi Latvijā, kas paredz LSFP un LOK reorganizāciju apvienošanās ceļā, pievienojot biedrību "Latvijas Sporta federāciju padome" biedrībai "Latvijas Olimpiskā komiteja". Ņemot vērā iepriekš minēto, ir sagatavots LSFP un LOK reorganizācijas līguma projekts, ar kuru, ievērojot Biedrību un nodibinājumu likuma 77. panta nosacījumus, visiem LSFP biedriem ir iespēja iepazīties," skaidro LSFP ģenerālsekretārs Artūrs Balodis-Rozītis.

Latvijas Sporta federāciju padome ir sporta nozares patstāvīga 95 sporta federāciju apvienība, dibināta 1992. gadā, kura atbilstoši Sporta likumam un normatīvajos aktos deleģētajām funkcijām un uzdevumiem veic sporta federāciju atzīšanu, koordinē Latvijā atzīto sporta federāciju darbību, pārstāv un īsteno to kopīgās intereses, kā arī veic sporta speciālistu sertifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!