Pasaules motokrosa čempionāta blakusvāģu klasē desmitā posma - Igaunijas "Grand Prix" izcīņas - kvalifikācijas sacensībās sestdien uzvaru savā braucienā izcīnīja Latvijas labākā ekipāža Kristers Serģis un Kaspars Stupelis.
Savukārt otrās vietas savos kvalifikācijas braucienos izcīnīja Māra Rupeika un Haralda Kurpnieka, kā arī Jāņa un Laura Daideru ekipāžas.

Neveiksmīgi startēja Beļģijas pilots Joriss Hendrikss, kura kantētājs ir latvietis Kaspars Liepiņš, kuri kvalifikācijas grupā palika 14.vietā. Vēl 15.vietā savā kvalifikācijas grupā ierindojās Oskara Liepiņa un Ilvara Ameļkina ekipāža arī kvalificējoties pamatsacensībām.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā līderpozīcijā ar 381 punktu pašlaik atrodas pēdējo piecu gadu čempiona Daniela Vilemsena pilotētā ekipāža. Šoreiz Nīderlandes sportists ieņēma tikai trešo vietu kvalifikācijas grupā. 324 punkti patlaban ir otrās vietas īpašniekiem Serģim un Stupelim, bet Hendriksa un Liepiņa kontā ir 299 punkti, kas ļauj ieņemt ceturto pozīciju. Rupeikam un Kurpniekam ir 219 punkti, kas patlaban dod septīto vietu, bet Daideri līdz šim ir sapelnījuši 172 punktus, ieņemot desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!