Pekinas paralimpisko spēļu sacensībās pauerliftingā vīriešiem svara kategorijā līdz 48 kilogramiem otrdien devītajā vietā ierindojās Latvijas sportists Aigars Višņevskis.

Višņevskis pirmajā mēģinājumā spēja pacelt 122,5 kilogramus smagu stieni, bet otrajā un trešajā mēģinājumā 130 kilogramus uzcelt neizdevās.

Par čempionu kļuva Ruels Išaku no Nigērijas, kas spēja uzcelt 167 kilogramus. Otrais palika Omars Karada no Jordānijas, bet bronza tika laosietiem Ejam Simajam.

Jau ziņots, ka Latvijas delegācijā paralimpiskajās spēlēs ir 18 sportisti. Bez Višņevska Paralimpiādē Latviju pārstāv arī vieglatlēti Aigars Apinis, Edgars Bergs, Ingrīda Priede un Liene Gruzīte, džudists Kaspars Biezais un dāmu sēdvolejbola komanda, kuras sastāvā iekļautas Ināra Barkāne, Irina Jermoļenko, Žanna Škutāne, Nellija Rusiņa, Mārīte Pudāne, Oksana Gromova, Ivonna Gailīte, Una Dzalba, Diāna Ivanova, Olga Jegorova, Linda Sila un Līga Kārliete.

Latvija paralimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, savukārt pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Savukārt Atēnu paralimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā, bet trešo vietu diska mešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!