Latvijas komandas "Riga Powerboat Team" pilots Uvis Slakteris svētdien kļuva par Skandināvijas F-2 ātrumlaivu čempionāta uzvarētāju, informēja sportista pārstāvētā komanda.

Čempionāta pēdējā posmā Slakteris izcīnīja trešo vietu. Latvietis bija ātrākais kvalifikācijā, taču iesildīšanās braucienos pirms sacensību starta viņa laivai eksplodēja motors, un sprinta sacensībās Slakterim bija jāsamierinās ar pēdējo starta vietu. Līdz finālbrauciena sākumam gan viņš jau bija apsteidzis vairākus konkurentus, izcīnot tiesības startēt no trešās vietas.

Izšķirošajā braucienā Slakteris maksimālo jaudu no sava braucamrīka "izspiest" necentās, lai neriskētu sabojāt arī otru motoru, un rezultātā izcīnīja trešo vietu posmā, piekāpjoties zviedram Ērikam Starkam un britam Ouvenam Dželfam. Tomēr sacensību kopvērtējumā labākais bija Latvijas sportists, aiz kura palika gan Starks, gan somu pilots Mikaēls Forss.

Tālāk viss Slaktera sacensību aprīkojums tiks pārvests uz Bahreinu, lai varētu gatavoties oktobrī paredzētajam F-2 pasaules čempionāta pirmajam posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!