"Ventspils" trešdien izbraukumā Stambulā ar 92:87 uzvarēja Turcijas klubu "Fenerbahce" Ziemeļeiropas basketbola līgas (NEBL) spēlē, pastāstīja ventspilnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
"Ventspilij" NEBL čempionāta otrās kārtas E grupas turnīrā tā bija ceturtā uzvara piecās spēlēs, paverot Latvijas komandai reālas iespējas iekļūt finālčetriniekā.

Tomēr Muižnieks aicināja nesteigties ar secinājumiem, sakot, ka arī Ukrainas "Odessa" ir laba komanda un arī viņiem ir izredzes uz uzvaru grupā. Odesiešu rēķinā līdz šim ir viena uzvara un viens zaudējums.

Pēc Ventspils basketbolistu Turcijā gūtās uzvaras tikai "Odessa" vēl var pretendēt uz pirmo vietu grupā un iekļūšanu NEBL četru spēcīgāko komandu skaitā. Ventspilnieki pēdējo spēli grupas turnīrā aizvadīs ar Odesas komandu, tiekoties 6. martā izbraukumā Ukrainā.

Spēli pret "Fenerbahce" veiksmīgi uzsāka "Ventspils", stāstīja Muižnieks, un pirmo ceturtdaļu viesi noslēdza ar 25:13. Tomēr mača turpinājumā turki atguvās un atrada savu spēli, līdzsvarojot cīņas gaitu un puslaika noslēgumā "Ventspils" jau zaudēja divus punktus, teica treneris.

"Taču otrajā puslaikā labi aizgāja spēle uzbrukumā, uztaustījām pretinieku vājās vietas, un pārtvērām iniciatīvu," stāstīja Muižnieks. "Pēdējā ceturtdaļā visu laiku bijām vadībā un guvām uzvaru".

Treneris uzsvēra, ka labi nospēlēja visa komanda, tādēļ īpaši nevienu izcelt nevēlējās, lai arī pieminēja Aigara Vītola veiksmīgo spēli aizsardzībā. "Pēdējā ceturtdaļā Vītols pilnībā izslēdza no spēles [Kenjanu] Vīksu, kas mums Ventspilī [pirmajā abu komandu spēlē] sagādāja pamatīgas problēmas".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 gūtajiem punktiem bija Šerons Vilkersons, Ainārs Bagatskis savāca 16 punktus, bet Sanda Buškevica rēķinā bija 12 punkti, teica Muižnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!