Foto: Publicitātes foto
Svētdien Ungārijas pilsētā Dunaujvarosā F2 pasaules čempionāta ātrumlaivām pirmajā posmā bīstamu avāriju piedzīvoja "Riga Powerboat Team" pilots Uvis Slakteris, informēja komanda.

Ungārijas posma sacensībās notika netipiski daudz avārijas, tādēļ tika rīkoti vairāki atkārtoti starti. Otrā atkārtotā starta laikā avārijā tika iesaistīts arī Uvis Slakteris. Divi citi piloti ietriecās Uvja laivā, kā rezultātā laiva tika smagi bojāta un pakļuva zem ūdens. Pateicoties gaisa spilveniem un citām drošības sistēmām, Uvis, lai arī sarijies ūdeni, tomēr laimīgi nokļuva ārpus laivas virs ūdens.

Šis negadījums Uvim bija viens no smagākajiem viņa karjerā. "Salīdzinot ar šīs dienas avāriju, nāves cilpa 2008. gada Rīgā notikušajā F2 Pasaules Čempionātā bija viegla pastaiga,"- tā par notikušo iespaidos dalās Uvis Slakteris. Starta laikā ātrums bija labs, taču cīņa par augstāku vietu bija nežēlīga. Rezultātā Uvim, kurš nonāca sadursmes krustugunīs, šis veiksmīgi iesācies posms noslēdzās ar pamatīgiem sasitumiem.

Brīvajos treniņos Uvim bija otrs labākais rezultāts, un izslēgšanas braucienos, jeb tā sauktajos "Match Race", Uvis izcīnīja trešo vietu. Kvalifikācijas kopvērtējumā Uvim finālbraucienā tika noteikta sestā sākuma pozīcija.

Pēc tam notika vēl vairāki atkārtoti stari un avārijas, līdz kamēr beidzot noskaidrojās sacensību uzvarētāji. Pirmajā vietā Jusefs Al Rubajans no Kuveitas, otrajā un trešajā vietā finišēja brāļi no Anglijas Kolins un Ouvens Dželfi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!