Augustā unikālu sporta pasākumu sērija trīs nedēļas nogales Jūrmalā pulcēs gan profesionālus sportistus, gan amatierus un ģimenes ar bērniem, kuriem ir tuvs aktīvs dzīves veids, informē sacensību rīkotāji.

7. augustā norisināsies "Vitamax" velomaratons, 15. augustā - "Baltic Miles" skriešanas maratons, bet 22. augustā - "Spice" skrituļmaratons. Pasākumi ir unikāli ar to, ka daļa distances norisināsies jūras piekrastē, savukārt šāda mēroga skrituļmaratons Latvijā notiks pirmo reizi.

"Jūrmalas 32 kilometrus garais liedags, mērenais klimats un baltās smilšu pludmales piesaista daudzus mierīgās atpūtas cienītājus. Tomēr mūsu pilsēta ir arī lieliska vieta sportiskām aktivitātēm, tādēļ par tradīciju vēlamies iedibināt sporta pasākumu sēriju, kas būtu saistoša gan Latvijas iedzīvotājiem, gan arī ārvalstu viesiem. Jūrmalai ir vēl daudz iespēju, ko piedāvāt tūristiem, un mums joprojām ir neizmērojamas attīstības potenciāls," saka Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks.

"Vitamax" velomaratons, "Baltic Miles" skriešanas maratons, "Spice" skrituļmaratons ir organizēti tā, lai gan profesionāls sportists, gan ģimenes ar bērniem varētu izbaudīt aktīvu atpūtu svaigajā jūras gaisā. Gan riteņbraukšanas, gan skriešanas, gan skrituļslidošanas sacensībām tiek piedāvāti dažādi distanču garumi, kuru pievarēšana būs pa spēkam ikvienam. "Vitamax" velobraucienā tiks piedāvāti 3 distanču garumi - 14 km, 40 km un 90 km, "Baltic Miles" skriešanas maratonā - 5 km, 21 km un Bērnu skrējiens, bet "Spice" skrituļmaratonā - 10 km, 20 km un Bērnu sacensības. Savukārt pašiem mazākajiem bērniem darbosies bērnu pilsētiņa, kurā vecāki varēs atstāt bērnus drošā uzraudzībā, kamēr paši piedalīsies sacensībās.

"Ņemot vērā pieaugošo cilvēku vēlmi pēc aktīvās atpūtas un iesaistīšanās, ir nodibināta jauna sporta pasākumu organizācija "Alpha Baltic Sport", kas rīkos sporta pasākumu sērijas," informē SIA "Alpha Baltic" Valdes priekšsēdētājs Lauris Špillers, papildinot, ka "Jūrmala ir daudzpusīga pilsēta ar milzu potenciālu, tādēļ esam uzsākusi maratonu organizēšanu tieši šeit. Šī pilsēta nodrošina vienreizējo iespēju, ka daļa skriešanas un velomaratona distances iet gar jūras krastu. Bet kas var būt lieliskāks, kā sportojot izbaudīt svaigo jūras gaisu! Tāpat visiem aktīvā sporta cienītājiem pirmoreiz Latvijā tiks piedāvāts šādā mērogā nebijis pasākums - skrituļmaratons. Ar šīm sacensībām vēlamies aktīvo sporta pasākumu organizēšanu pacelt pasaules līmenī, ar katru gadu piesaistot sporta aktivitātēm arvien vairāk cilvēku un piedāvājot iespēju jau no mazotnes pavadīt laiku brīvā dabā, labi organizētos pasākumos, nevis mājās pie televizora vai datora."

Plašāka informācija un reģistrācija mājas lapā www.maratoni.lv, kā arī t/c "Spice", "Sport 2000" un "Veloserviss" veikalos visā Latvijā un veikalā "Maratons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!