Dažādu incidentu un nesakārtotības dēļ apdraudēta britu Sadraudzības spēļu norise, kas nākamnedēļ sāksies Indijā, ziņo BBC.

Vairākas valstu delegācijas ir uz laiku atcēlušas savu došanos uz Indiju, lai iegūtu papildus drošības garantijas no rīkotāju puses. Savukārt daži sportisti jau ir paziņojuši par savas dalības atsaukšanu.

Bažas par Sadraudzības spēļu norisi pastiprinājās šonedēļ, kad ar šokējošiem ziņām klajā nāca sporta spēļu mājvietu inspektori un žurnālisti. Piemēram, Sadraudzības spēļu federācijas prezidents Maikls Fenels bija šokēts par inspekcijas ziņojumu pēc sportistu ciemata apmeklējuma. Izrādās, ka sportistu mājvietās tualetes ir netīras un visi dzīvokļi vēl nav pabeigti.

Otrdien netālu no Sadraudzības spēļu centrālā stadiona sabruka gājēju tiltiņš, kurā vēl risinājās celtniecības darbi. Incidentā tika ievainoti 27 strādnieki, no kuriem pieci nogādāti slimnīcā smagā stāvoklī.

Trešdien organizatori saņēma vēl vienu triecienu, jo iebruka svarcelšanas sacensību zāles griesti. Organizatori gan uzreiz paziņoja, ka "tas nav nekas nopietns" un "tā esot maza problēma, par kuru nevajag uztraukties".

Jau pirms tam organizatori saņēma bargu kritiku par sporta arēnu celtniecības darbu laicīgu nepabeigšanu un to nepiemērotību. Tāpat organizatorus skāra arī vairāki korupcijas skandāli, kā arī bažas radīja tropu drudža uzliesmojums Indijas galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!