Foto: Publicitātes foto
Uzvaru "Optimist" jahtu klasē meiteņu konkurencē Tallinas čempionātā Piritā izcīnījusi jaunā Latvijas burātāja Helēna Rause, kura ieņēma arī trešo vietu kopējā vērtējumā.

Kopumā sacensības pulcēja labi sagatavotus burātājus "Optimist", "Laser 4,7", "Laser R" un "Zoom" klasēs no Somijas, Latvijas un Igaunijas jahtklubiem.

"Optimist" jahtu klasē uz starta līnijas cīņu sāka jau iepriekš labi zināmie konkurenti - burātāji. Spraigā, taktiskā cīņā ar stipro vēju un viļņiem Tallinas līcī jahtkluba "Auda" "Burāšanas skolas" sportistei Helēnai Rausei izdevās izcīnīt pirmo vietu meiteņu konkurencē un trešo vietu kopējā ieskaitē.

Čempionāta ietvaros notika Eiropas kausa posms "Zoom" klases burātājiem, kas pārējiem burātājiem deva papildus spriedzi un cīņas sparu sasniegt labākus rezultātus.

Priecē, ka sacensībās Latvijas burātāji neizskatījās slikti uz kopējā fona. Jāatzīmē mūsu sportists Herberts Miezītis, kurš lidz pēdējam startam bija absolūtā vērtējumā pirmajā vietā. Tikai atkārtota tehniskā kļūme laivas takelāžā traucēja Herbertam izcīnīt uzvaru paliekot ceturtajā vietā. Pārsteidza arī jaunais burātājs Dāgs Ambots, stabili startējot visā regatē un ierindojoties ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!