Foto: stock.xchng
Britu mediji paziņojuši, ka Starptautiskā Amatieru boksa asociācija (AIBA) par dāsnu aizdevumu Azerbaidžānai ir apsolītas divas zelta medaļas 2012. gada Olimpiskajās spēlēs Londonā, ko asociācija pati noeliedz.

Ceturtdien raidsabiedrība BBC vakara programmā "Newsnight" vēstīja, ka tā atklājusi pierādījumis par slepeniem maksājumiem vairāku miljonu ASV dolāru apmērā, ko AIBA kā Pasaules boksa sērijas sacensību organizatore saņēmusi no kāda mistiska Azerbaidžānas pārstāvja. Kāds vārdā nenosaukts boksa speciālists uzskata, ka par šiem maksājumiem solītas medaļas Londonas Olimpiskajās spēlēs.

AIBA ceturtdien izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka jebkādi pieņēmumi, ka nauda maksāta par solījumiem iegūt medaļas Olimpiskajās spēlēs ir absurdi un pilnīgi nepatiesi.

AIBA komunikāciju direktors Sebastjans Žilo aģentūrai "Reuters" sacīja, ka BBC izskanējušie apgalvojumi ir nepatiesi un smieklīgi.

Amatieru boksu uzraugošā asociācija neslēpj, ka saņēmusi aizdevumu, un šīs ziņas nav slepenas vai nepatiesas, taču tā ir komerciāla vienošanās, kurā naudas investors gūs komerciālu labumu. AIBA apstiprina, ka naudas aizdevējs ir privāts investors, kurš nevēlas sava vārda publiskošanu, un ka darījums nav saistīts ar Azerbaidžānas valdību.

AIBA izplatītajā paziņojumā teikts, ka šādi apvainojumi ir diskreditējoši, un tos izdarījušas personas, kuras nepārzina procedūras, kādā tiek izcīnītas olimpiskās medaļas. AIBA jau iepriekš bija pziņojusi, ka 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu boksa turnīrā būs jauna elektroniska punktu skaitīšanas sistēma, kas ļaus sekot līdzi ikviena tiesneša lēmumiem.

AIBA prezidents Vu Čins-Ko no Taivānas, kurš atrodas Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, kur notiks pasaules čempionāts, sacīja, ka aizdomas organizācijas korupcijā ir smieklīgas un pilnīgi neiespējamas, taču AIBA sāks savu izmeklēšanu par šādiem apgalvojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!