Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Eiropas čempionātā Sofijā (Bulgārija) regbijā-7 Latvijas sieviešu izlase pirmajā dienā izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu. Tagad, lai cerētu uz iekļūšanu labāko divu vienību skaitā, svētydien mūsu meitenēm ar 22 punktu pārsvaru jāpieveic Ungārija.

Pirmajā sacensību dienā Latvija sāka ar uzvaru 26:0 pret Slovākiju. Turpinājumā ar 38:0 tika pieveiktas mūsu dienvidu kaimiņienes lietuvietes, bet trešajā spēlē Latvija izrādījās pārāka ar 14:0 pār Bulgāriju. Diemžēl spēlē pret vienām no grupas favorītēm rumānietēm neizdevās gūt punktus un nācās atzīt sāncenšu pārākumu ar 0:28.

Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Avotiņš: "Mūsu regbistes iepriecināja ar pirmajām trim uzvarām, taču rumānietes diemžēl bija galvas tiesu pārākas. Tagad atliek tikai cerēt uz fantastisku sniegumu rītdienas pēdējā grupu turnīra mačā pret Ungāriju. Mums nepieciešama uzvara ar 22 punktu pārsvaru, lai būtu kārotajā pirmajā divniekā. Cerība, kā mēdz teikt, mirst pēdējā, lai gan Bulgārijā ir ļoti karsts, līdz pat +35 grādiem. Tomēr komandā valda laba atmosfēra. Visas 12 spēlētājas ir tikušas laukumā katrā mačā. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!