Foto: Publicitātes foto
21.decembrī Dailes teātra Mazajā zālē notiks reālas pasakas divās daļās "Sūnu ciema zēni" pirmizrāde, kas veidota pēc Andreja Upīša darba, portālu "Delfi" informē Dailes teātra preses pārstāve Liene Jakovļeva.

1999.gadā iestudētā izrāde "Sūnu ciema zēni" Dailes teātrī piedzīvoja krietni vairāk par 100 izrādēm. Nu ir atkal pienācis laiks doties pēc Laimes lāča un iztīrīt savu Sūnu ciemu.

Ziemā visiem ir liela tuntulēšanās un liels slinkums. Bet mājas tikmēr pamazām nogrimst kupenās un netīrumos. Kurš ar to visu tiks galā, ja ne Laimes lācis?

Ješka, Bukstiņš un Andrs tiek izvēlēti kā tie ciema pārstāvji, kuriem nāksies doties pasaulē, lai glābtu savu mīļo Sūnu ciemu no nedienām un likstām. Ko tik tai pasaulē negadās redzēt! Visādus sliņķus, nevīžas, meļus, lielībniekus! Pasaulē ir pat tīrīgi, godīgi cilvēki un čakli darba rūķi! Draugiem nākas piedzīvot ļoti raibas un jocīgas dienas.

Jaunajā "Sūnu ciema zēnu" versijā lomas atveidos Lauris Dzelzītis (Ješka), Aldis Siliņš (Bukstiņš), Dainis Gaidelis (Andrs), Ieva Pļavniece (Ciepsliņa / Krodzinieces meita / Meita Baltajā mājā), Sarmīte Rubule (Čigāniete / Meita Baltajā mājā), Jānis Paukštello (Buķis / Baltās mājas saimnieks / Muižas kungs), Ilze Vazdika (Buķiene / Baltās mājas saimniece), Marīna Janaus (Tauķiene / Ģērbēja), Akvelīna Līvmane (Plauķiene / Krodziniece / Slaucītāja) un Lidija Pupure (Ciepsliene / Barotāja).

Izrādes radošā grupa - Indra Merca, Iveta Šurma, Dž.Dž.Džilindžers, Mārtiņš Kudiņš un Liene Grava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!