Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pie negaidītas uzvaras Latvijas vīriešu handbola čempionāta spēlē svētdien tika "Vaiņodes" komanda, kas ar rezultātu 35:34 (17:14) savā laukumā izcīnīja uzvaru pār pagājušās sezonas čempionvienību Ludzas "Latgols", kas cieta pirmo neveiksmi šosezon.

Pēdējo reizi neizšķirts šajā mačā bija desmit minūtes pirms beigām, kad "Latgols" panāca 28:28, bet atlikušajā laikā "Vaiņode" visu laiku saglabāja nelielu, bet drošu vadību.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 9/2 gūtajiem vārtiem bija Artūrs Auders, bet septiņas reizes precīzi meta Andis Grundmanis. Savukārt "Latgols" rindās pa desmit vārtiem guva Austris Tuminskis un Kaspars Lisovskis.

Kā ziņots, pirmos punktus šosezon "Latgols" zaudēja sestdien, kad izbraukumā cīnījās 29:29 ar Dobeles "Tenax" komandu.

Kā ziņots, pēc čempionāta pirmā apļa komandas sadalījās divās grupās. Labākās četras komandas ("Latgols", "Tenax", ASK/LU un "Vaiņode") aizvada divus apļus savā starpā. Tāpat divus apļus aizvada arī komandas, kas palika 5.-9.vietā, kuru vidū ir LSPA/NB SAN, RTU, "Ogre", "Jūrmalas Sports" un RVR/"Garšu darbnīca".

Vadošo komandu četriniekā līderi ar 19 punktiem 11 mačos joprojām ir "Latgols", kuriem ar 17 punktiem seko "Tenax". Savukārt ASK/LU un "Vaiņodes" komandas iekrājušas pa attiecīgi 12 un 11 punktiem.

Pirmā un otrā spēcīgākā vienība pēc otrā posma aizvadīšanas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, savukārt trešā un sestā vieta, kā arī ceturtā un piektā vieta, savā starpā aizvadot divas spēles, noskaidros vēl divus pusfinālistus. Pusfinālos un cīņā par trešo vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām, bet finālā - līdz trīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!