Foto: AP/Scanpix
Tieši gadu pirms Soču olimpisko spēļu sākuma ceturtdien sākts pārdot biļetes, tomēr jau pirmajā dienā sacensību mājaslapa nav izturējusi lielo interesi.

Biļetes uz olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju maksā 6000 rubļu (103 latus), bet biļetes uz hokeja finālspēli iespējams iegādāties, sākot no 7000 rubļu (121 lata), kas ir par 30% lētāk nekā iepriekšējā Olimpiādē Vankūverā.

Krievu mediji ziņo, ka Sočos būs vienas no pieejamākajām biļetēm ziemas olimpisko spēļu vēsturē. Minimālā biļešu cena uz Olimpiādes pasākumiem būs 500 rubļu (8,6 lati), bet par 1500 rubļiem (26 latiem) iespējams iegādāties biļeti uz jebkuru no sporta veidiem.

Zīmīgi, ka vislētākās biļetes būs uz Latvijā vislielākās cerības raisošo skeletonu - dārgākās biļetes maksās vien 2000 rubļus (34,6 latus). Tāpat lētāko biļešu sarakstā iekļuvis kamaniņu sports, bobslejs un ziemeļu divcīņa.

"Vēlamies, lai pēc iespējas vairāk mūsu līdzjutēju atbrauktu uz Sočiem, tāpēc 42% biļešu ir lētākas par 3000 rubļiem (52 latiem)," izteicies Olimpiādes organizācijas komitejas prezidents Dmitrijs Černišenko, stāstot, ka vidējā biļešu cena būs 6400 rubļu (110,7 lati).

Pirmajās stundās pēc biļešu pārdošanas sākšanās Soču olimpisko spēļu oficiālā mājaslapa, kur iespējams iegādāties ieejas kartes, nav izturējusi lielo interesi un strādā palēninātā režīmā.

Nesen Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu, ka par spekulāciju ar Olimpiādes biļetēm pienāksies naudas sods pat līdz miljonam rubļu (17 300 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!