Foto: F64
Latvijas handbola izlase svētdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā dramatiskā cīņā ar rezultātu 25:27 (16:14) izbraukumā zaudēja Slovākijas valstsvienībai.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar astoņiem vārtiem bija Aivis Jurdžs, bet pa pieciem precīziem metieniem Dainim Krištopānam un Jānim Pavlovičam.

Kā vēsta Latvijas Handbola federācija, tad spēles sākumā divu vārtu pārsvaru ieguva (0:2, 1:3) Slovākijas handbolisti. Arī mūsu uzbrukums pamazām ieskrējās, bet mājinieki sāka pieļaut kļūdas. To arī veiksmīgi pratām izmantot, pārņemot spēli savā kontrolē. Rezultatīvi nospēlēja Dainis Krištopāns, Aivis Jurdžs, Jānis Pavlovičs un Ingars Dude, kas ļāva ātri vien rezultātu izlīdzināt (3:3) un 20. minūtē panākt arī trīs vārtu pārsvaru - 9:6.

Kolēģu iesākto rezultatīvo spēli turpināja demonstrēt Austris Tuminskis un Elvijs Borodovskis, panākot arī +6 (14:8). Diemžēl puslaika Latvijas izlase spēlēja mazākumā (noraidīts bija Pavlovičs), ļaujot slovākiem gūt četrus bezatbildes vārtus un samazināt rezultāta starpību līdz diviem vārtiem - 16:14.

Jau pašā otrā puslaika sākumā Slovākijas handbolisti panāca izlīdzinājumu (16:16), tomēr iegūt iniciatīvu viņiem neizdevās. Latvijas handbolisti atguvās un jau 39. minūtē pēc Klešnika, Pavloviča, Krištopāna, Jurdža un Dudes precīzajiem metieniem atjaunoja +6 (21:15).

Turpinājumā Latvijai pajuka spēle uzbrukumā, bet ātrie slovāki to izmantoja un guva piecus vārtus pēc kārtas un puslaika vidū samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 21:20. Vilcējspēks vārtos nebija arī vārtsargi - laukumā, nomainot Helmutu Tihanovu, devās jau trešais mūsu vārtu vīrs Artūrs Kuģis (maču sāka Edgars Kukša).

Diemžēl septiņas minūtes pirms mača beigām Slovākijas handbolistiem izdevās rezultātu izlīdzināt (24:24). Labi mājinieku vārtos spēlēja Rihards Štohls, kas ļāva slovākiem trīs minūtes pirms spēles beigām panākt arī divu vārtu pārsvaru (25:27). Arī mača izskaņu nospēlējām neveiksmīgi un piedzīvojām zaudējumu ar 25:27.

Atgādinām, ka trešdien abas komandas tikās Dobelē, kur aizraujošā un spraigā spēlē pirmo uzvaru kvalifikācijas turnīrā ar 28:24 izcīnīja Latvijas valstsvienība.

Latvijas izlases sastāvs: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Helmuts Tihanovs (LSPA/NB SAN), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Armands Uščins (Dessau-Rosslauer HV, Vācija), Mārtiņš Dāvidnieks (Taby HK, Zviedrija), Aivis Jurdžs (TSV Hannover-Burgdorf, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Jānis Gremzde (TB 03 Roding, Vācija), Dainis Krištopāns (Tatran Prešov, Slovākija), Evars Klešniks (GWD Minden, Vācija), Elvijs Borodovskis (HV Kremer/Hurry-Up, Nīderlande), Jānis Pavlovičs (SG INSIGNIS Westwien, Austrija), Margots Valkovskis (HSC Bad Neustadt, Vācija), Ingars Dude (HG Saarlouis, Vācija), Oskars Arājs (Dobeles Tenax).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!