Foto: AP/Scanpix

Trīs gadus pirms Riodeženeiro vasaras olimpiskajām spēlēm tās programmā vēlas iekļūt 3 pret 3 basketbols un BMX frīstails, vēsta aģentūra "The Associated Press ".

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) izskata iespējamās sporta disciplīnas, kuras varētu tikt iekļaut olimpisko spēļu programmā. SOK sporta direktors Kristofs Dubi atklāja, ka Olimpiskās sporta federācijas ir ļoti kreatīvas ar saviem piedāvājumiem.

"Visas federācijas tic, ka viņu sporta veida iekļaušana Olimpiskajā programmā būs kaut kas fantastisks. Mēs uz to visu skatīsimies no cita rakursa – vai tas dos vērtību olimpiskajām spēlēm," skaidroja Dubi.

Aizvadītajā vasarā Londonas olimpiskajās spēlēs debitēja sieviešu bokss un jauktās dubultspēles tenisā, un Dubi uzsvēra, ka šīs disciplīnas bija ļoti veiksmīgas.

3 pret 3 basketbols 2010.gadā debitēja jauniešu Olimpiādē, kā arī aizvadītajā vasarā ar Latvijas komandas līdzdalību notika pirmais pasaules čempionāts. Savukārt Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija vēlas, lai olimpiādē būtu BMX frīstaila un kalnu riteņbraukšanas sprinta sacensības.

Tikmēr Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) vēlas vairāk peldēšanas distances, kā arī palielināt komandu skaitu sieviešu ūdenspolo sacensībās.

Kā zināms, 2016. gada Riodežaneiro vasaras olimpisko spēļu programmā tika iekļauti regbijs-7 un golfs. Lēmums par citu sporta veidu pievienošanu olimpisko spēļu programmai tiks pieņemts 9.augustā Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!