Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kausa izcīņas regbijā finālu piektdien sasniedza "Miesnieki" komandu, aģentūru LETA informēja Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Jānis Erenbergs.

Cīņa tika aizvadīta uzreiz trīs turnīra ietvaros - tā bija Latvijas kausa pusfināls, Latvijas čempionāta pirmā apļa mačs un Baltijas klubu čempionāta cīņa. Aizvadītajā duelī "Miesnieki" ar rezultātu 24:15 (5:5) pārspēja LMT/"EK Sistēmas"/"Eži" regbija spēlētājus.

Rezultātu ar piezemējumu atklāja "Miesnieki" spēlētājs Andrejs Aleksandrovs, tomēr pēc brīža sekoja "Ežu" pretuzbrukums, kura noslēdzošajā fāzē lieliski ar kāju nospēlēja Mareks Dravnieks, pats uztvēra pāri aizsardzības līnijai raidīto bumbu un piezemēja to sāncenšu ieskaites laukumā, panākot neizšķirtu 5:5, kā arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Otrajā puslaikā atkal vadībā izvirzījās "Miesnieki", kad piezemējumu veica Leno Bramanis. Tomēr "Eži" atbildēja ar Mareka Larionova piezemējumu, un atkal rezultāts kļuva neizšķirts 10:10.

Turpinājumā iniciatīva pārgāja "Miesnieku" pusē un sekoja divi piezemējumi, kuru autori bija Edgars Cīrulis un Krists Krustkops, bet Maksims Batrakovs divreiz precīzi sita realizācijas sitienus - 24:10. Cīņas noslēgumā "Ežiem" rezultāta starpību izdevās samazināt tikai nedaudz, kad piezemējumu veica Ruslans Kotļevs. Mačs noslēdzās ar 24:15.

Pēc cīņas "Miesnieku" galvenais treneris Uldis Bautris izteica gandarījumu, ka izdevies nopelnīt bonusa punktu, kas varētu noderēt izšķirošajās cīņās. Turklāt vienība nebija optimālajā sastāvā, jo vairāki spēlētāji nesen aizvadītā regbija-7 turnīrā guvuši traumas.

"Malā palika traumētie Viktors Silvoniks un Elmārs Šefanovskis. Savukārt mača laikā četri spēlētāji pārsita galvas, bet Leno Bramanis izmežģīja plecu, un viņam nāksies ilgstoši ārstēties," stāstīja Bautris. "Pretinieki nespēlēja rupji, bet cīņa iznāca asiņaina. Pirmajā puslaikā mums nebija īstas spēles shēmas. Otrajā daļā šajā ziņā bija labāk. Labi nospēlēja uzbrucēji. Mačs iznāca interesants, bija daudz piezemējumu, un "Ežu" spēle man patika."

"Cīņas laikā bija daudz traumu, tomēr tā nebija rupja. Ļoti gribējām iekļūt kausa izcīņas finālā, lai cīnītos par šīs balvas paturēšanu savā īpašumā. Spēle iznāca ļoti līdzīga, rezultāts varēja būt arī citāds," atzina LMT/"EK Sistēmas"/"Eži" treneris Juris Straume. "Tomēr sports ir sports, kur vinnē stiprākais, un šoreiz tie bija "Miesnieki". Zaudēt tādam sāncensim nav nekāds negods."

Otrs Latvijas kausa izcīņas pusfināls notiks svētdien, 28.jūlijā, kad plkst.14 Valmieras "Fēnikss" uzņems "Garkalne"/"Livonia" regbistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!