Foto: Publicitātes foto
Ar lielisku Latvijas sportista Kristapa Neretnieka uzvaru ar zirgu Continue galvenajā, "Grand Prix" maršrutā noslēdzās Pasaules kausa (PK)izcīņas Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Rīgā, informē pasākuma preses dienests.

Maršrutā nr. 9, "Grand Prix Rīga" ar līdz 160 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlekšanu uz laiku, kas bija Pasaules kausa CSI2*-W ieskaites maršruts, piedalījās 32 sportiskie pāri, un jātniekam pirms starta bija jānosaka, kurš no zirgiem, ja tiek startēts ar diviem, cīnīsies par punktiem PK ieskaitē.

Maršruts bija šāda ranga sacensībām atbilstoši sarežģīts, un lika sportistiem domāt, kā to iespējami pareizāk veikt. Ne visi, pēc pašu atziņas, ar to tika galā, atbilstoši cerētajam, tāpēc tikai divi sportiskie pāri pamatdistanci beidza bez soda punktiem.

Pārlekšanā pirmais startēja Igaunijas sportists Gunārs Kletenbergs ar zirgu L.B. Carnaval L.B. La Silia un veica to bez soda punktiem 42,51 sekundēs. Pēc viņa, skatītāju pilnu tribīņu elpu aizturētā atmosfērā laukumā devās Latvijas šībrīža titulētākais jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Continue (Limbažu JK). Un negāza nevienu šķērsli, un zirgu vadīja vēl ātrāk – 40,07 sekundes. Tā bija uzvara un līdzjutēju gaviles, kādas Kleistos divdesmit gadu laikā, kopš šeit risinās PK posms, reti pieredzētas, jo no Latvijas sportistiem tikai uzvaru izcīnījuši: 1993. gadā Vitālijs Mutulis ar Balzamīnu, 2001. gadā Guntars Siliņš ar Salana-Radiantu un 2009. gadā Andis Vārna ar Grand Libero.

"Fantastiskas emocijas, azarts! Pēdējam doties uz starta, cīnīties par pārlekšanas maršruta veikšanu bez soda punktiem, kā arī pārspēt galveno konkurentu ar laiku - domāju, ka tas noturēja arī daudzo līdzjutēju uzmanību, un dažam "skudriņas noskrēja pār muguru" un bija interesanti," saka galvenā maršruta uzvarētājs Kristaps Neretnieks. "Par ieskaites zirgu Pasaules kausa rangā biju izvēlējies Caramsin – ļoti talantīgu un perspektīvu ērzeli, taču viņš lec ļoti augstu, un šoreiz pārcentās. Aizķēra ar kāju kārtiņu, un tā nogāzās. Tā gadās, tā nav kļūda, bet sportiska neveiksme. Savukārt zirgs Continue visas šīs trīs sacensību dienas startē "uz viļņa" un ir labā formā. Šodien izdevās uzvarēt "Grand Prix" maršrutu, kas man izdevies pirmoreiz mūžā. Esmu uzvarējis augstos maršrutos Krievijā un citās valstīs, bet nekad arī tajās – "Grand Prix". Tas ir labs panākums un domāju, ka sagādāju prieku arī līdzjutējiem."

Augsts panākums šajā maršrutā arī Aleksandram Šakurovam ar zirgu Ladiesman (Rīgas JK, sporta centrs Kleisti), kurš izcīnīja trešo vietu, būdams ātrākais no sportistiem, kurš pamatmaršrutu veica ar 4 soda punktiem. Kristapam Neretniekam arī piektā godalgotā vieta ar zirgu Caramsin, kas tika pieteikts kā PK ieskaites zirgs.

Maršrutā nr. 7, ar 125/130 cm augstiem šķēršļiem, sacensībās ar handikapu un vienu pārlekšanu uz laiku piedalījās sportisti ar 6/7 gadus veciem zirgiem. Pamatdistanci bez soda punktiem beidza 11 sportiskie pāri. Pirmās trīs godalgotās vietas izcīnīja viesu sportisti šādā secībā: Židruns Garbenis ar zirgu Lumos (Lietuva) – pārlekšanā 0 s.p./38,21 s, Mihails Safronovs ar Piligrim (Krievija) – 0/38,35 un Aleksandrs Beļehovs ar Bellotte VD Beemdhoeve (Krievija) – 0/38,85. Turpmāko apbalvoto skaitā trīs Latvijas sportiskie pāri: Andis Vārna ar Linkolnu, Andis Vārna ar KC Coradina un Ģirts Bricis ar Carlord.

Maršrutā nr. 8, ar 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlekšanu uz laiku pamatdistanci bez soda punktiem veica 15 sportiskie pāri, kuri sacentās saīsinātajā distancē. Uzvaru izcīnīja Stasis Jass ar Marsas (Lietuva) – 0/39,51, otrajā vietā Margita Magi ar Warriena (Igaunija) – 0/40,25, un trešā vieta Kristapam Neretniekam ar Casscare (Latvija) – 0/41,38.

PK posma programmas ietvaros notika arī Kap Jumping komandu sacensības, kurās uzvarēja Lietuvas izlase, otrā bija Igaunija, trešā – Baltkrievija, ceturtā – Latvija un piektā – Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!