Foto: Publicitātes foto
Vairākkārtējais pasaules čempions skeitbordā latvietis Jānis Kuzmins pagājušajā nedēļas nogalē Londonā izcīnījis Eiropas čempiona titulu, informēja sportista pārstāvji.

Pirmajā dienā sportisti mērojās spēkiem paralēlajā slalomā. Trase bija ļoti ātra un tehniski sarežģīta, kas ietekmēja daudzu sportistu izstāšanos no sacensībām. Aizkļuvis līdz finālbraucieniem, Kuzmins krita un guva savainojumu, kas ietekmēja rezultātu paralēlā slaloma trasē. Tomēr latvietis cīņā par trešo vietu pārspēja Eiropas čempionātā ietvaros ārpus konkurences startējošo amerikāni Džo Maklārenu, savukārt pirmo vietu izcīnīja zviedrs Vīkings Hadestrands.

Savukārt otrajā sacensību dienā tika aizvadīts "Hybrid" slaloms. Neskatoties uz iepriekšējās dienas kritienu, Kuzmins aiz sevis atstāja iepriekšējās dienas līderi Hadestrandu, bet finālā uzveica pagājušā gada Pasaules čempionu Maklārenu, kļūstot par šīs disciplīnas Eiropas čempionu.

Trešajā dienā norisinājās cīņa giganta slaloma trasē, kur Kuzmins izcīnīja ceturto vietu.

Kopvērtējumā sacensībās uzvarēja Maklārens, bet sudrabs tika latvietim, tādejādi kļūstot par 2013.gada Eiropas čempionu.

Eiropas čempionātā Latviju veiksmīgi pārstāvēja arī Lienīte Skaraine, kurai sieviešu konkurencē sudraba godalga. Tikmēr junioros sudrabu izcīnīja Toms Dreiblats.

Kuzmins un Skaraine pašlaik gatavojas startam pasaules čempionātā, kas oktobrī notiks ASV, Teksasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!